VV Roden B1 pakt koppositie na winst op TLC VV Roden B1 pakt koppositie na winst op TLC

VV Roden B1 pakt koppositie na winst op TLC

Voetbal 16 november 2015 - 11:02 uur Richard 0

Op zaterdag 14 november stond de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen gepland, een thuiswedstrijd tegen koploper TLC B1. Het verschil op de ranglijst was voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt in het voordeel van TLC. De selectie van Roden was compleet.

De eerste 5 minuten van Roden waren uitstekend. Er werd direct dominant en met veel energie gevoetbald. TLC werd terug gedwongen, wat een corner voor de thuisploeg opleverde. Wouter Bousema gaf de bal richting de tweede paal, waar de bal vanuit de kluts werd binnengeschoten door Marnix de Vries.

Na 14 minuten spelen maakten de bezoekers gelijk. De verdediging van Roden, die hoog op speelde, was niet attent op een lange bal. De lange bal werd via een combinatie voorgegeven en simpel gescoord.

Na de gelijkmaker ging het spel op en neer, zonder echte mogelijkheden om te scoren.
TLC kreeg nog een grote kans op de 1-2. Een foutieve pass in de opbouw van Roden, leverde een enorme kans op. De aanvallers van de Leeksters bleef echter niet kalm en schoot de bal naast het doel van Roden. De grootste kans voor rust was echter voor Roden. Een schot van Dennis Hajdari werd net voor de lijn gekeerd.

In de rust spraken we over de mogelijkheden die we hadden om meer kansen te creëren. Rem Bolman kreeg de taak 10 minuten lang mee op te komen. In balbezit zouden we qua organisatie meer diepte willen en het tempo in balbezit moest omhoog.

In de 48e minuut was het al raak. Marnix de Vries speelde Loetse Boeijenga aan, die met een schot (dat van richting werd veranderd) de keeper op het verkeerde been zette.

Na de 2-1 voor Roden, kreeg Roden steeds meer ruimte en had het gemakkelijk uit kunnen lopen.
Na een uur voetballen miste Dennis Hajdari een mooie kans, na voorbereidend werk van Youk Vermeulen. Ook Marnix de Vries was dicht bij de 3-1 en zijn tweede, zijn schot werd echter goed gepakt door de doelman. De laatste twee kansen waren wederom voor Roden. Dennis Hajdari was twee keer dichtbij, maar hij was ongelukkig in de afronding.

De 2-1 overwinning op TLC B1 betekent dat Roden weer koploper is. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen FC Meppel B1 gepland.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *