VV Roden B1 naar kwartfinale beker ten koste van FC Meppel VV Roden B1 naar kwartfinale beker ten koste van FC Meppel

VV Roden B1 naar kwartfinale beker ten koste van FC Meppel

Voetbal 23 november 2015 - 08:13 uur Richard 0

Op zaterdag 21 november stond de vierde ronde van de Noordelijke districtsbeker gepland. Roden B1 moest het opnemen tegen Hoofdklasser FC Meppel B1. Een gunste loting, gezien het feit dat er nog ploegen uit de 2e divisie tussen zitten. Roden kon wederom beschikken over een fitte selectie. Om half 1 werd er op een goed bespeelbaar kunstgrasveld afgetrapt.

In tegenstelling tot de meeste wedstrijden begon Roden dramatisch aan de wedstrijd. De thuisploeg deed het op vrijwel alle punten beter dan Roden. Na een minuut spelen kwam Meppel dan ook op voorsprong. Een vrije trap werd voorgezet, waarna er 3 spelers(!) vrij voor Tarick Kalfsbeek kwamen. Het afmaken van deze kans was dan ook geen enkel probleem voor de Meppelers.

Een vroege tegengoal moest Roden wakker schudden, maar niks was minder waar. Want nog geen minuut later lag de volgende bal er al weer in. Een fout in de opbouw van Roden werd genadeloos afgestraft, 2-0.

Toen er ongeveer een halfuur gespeeld was, kreeg Roden wat meer grip op de wedstrijd. Er werd steeds vaker gekozen voor het spelen van de lange bal, omdat opbouwen vrijwel onmogelijk was. In de eerste helft kreeg Roden twee kleine kansjes. Een kopbal van Marnix de Vries werd gemakkelijk gepakt door de doelman en een schot van Youk Vermeulen mistte richting.

In de rust werden er de nodige woorden gewisseld. Niet alleen over de energie die de spelers van Roden leverden, maar ook over de speelwijze van Meppel. Er werden oplossingen bedacht voor de moeilijkheden in de eerste helft. Zo koos Roden er in de tweede helft voor om nog meer diepte passes te spelen, en vervolgens snel aan te sluiten richting de voorste linie. Ook werd er meer risico genomen, door regelmatig een verdediger door te laten schuiven.

De tweede helft was in geen enkel opzicht te vergelijken met de eerste helft. Roden leverde in de tweede helft namelijk meer inzet, en had ineens het betere van het spel. In de 3e minuut van de tweede helft maakte Roden de aansluitingstreffer. De doorgeschoven verdediger Wouter Bousema zette Youk Vermeulen vrij voor de keeper. Waar Youk zijn schot nog gepakt zag worden door de doelman, wist Wouter de rebound wel te maken.

Vervolgens kwam Roden goed weg. In de 51e minuut mistte Meppel namelijk een enorme kans op de genadeslag. Een voorzet werd snoeihard over geschoten.
Nog geen 5 minuten later kreeg Roden een mogelijkheid op de gelijkmaker. Een hoekschop werd ingekopt door Loetse Boeijenga, maar zijn inzet ging net naast.

In de 57e minuut was het dan wel raak voor de zwart witte bezoekers. Een vrije trap van Wouter Bousema werd wederom op goal gekopt door Loetse Boeijenga. De doelman wist zijn inzet nog te pakken, maar in de rebound was Nick Griepsma als echte spits er goed bij.

Met nog 20 minuten te spelen met een gelijke stand golfde het spel op en neer. Grote kansen waren er niet meer. Na 80 minuten spelen floot de scheidsrechter dan ook af met een 2-2 stand. De gelijke stand betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden, om te bepalen welke ploeg er door zou bekeren.

De strafschoppen van Roden werden achtereenvolgens genomen door: Tarick Kalfsbeek, Wouter Bousema, Nick Griepsma, Dennis Hajdari en Loetse Boeijenga. Maar omdat Tarick de tweede strafschop van Meppel wist te pakken, en Meppel de 4e strafschop op de lat schoot hoefde Loetse niet meer aan te leggen. De eerste 4 strafschoppen van Roden gingen namelijk allemaal raak.

Roden B1 zit dus bij de laatste 8 van de noordelijke districtsbeker, een prestatie van formaat van deze talentvolle groep. In de komende weken wordt er geloot en wordt er dus bekend wie de volgende tegenstander van Roden is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *