Roden B1 wint van laagvlieger HFC B1 Roden B1 wint van laagvlieger HFC B1

Roden B1 wint van laagvlieger HFC B1

Voetbal 2 november 2015 - 07:56 uur Richard 0

RODEN – Op de laatste dag van oktober speelde Roden B1 de laatste wedstrijd van de eerste periode. De tegenstander was de nieuwe (gefuseerde) club uit Hoogkerk, HFC B1. HFC wist dit seizoen nog geen punt te pakken en staat er met een doelsaldo van -40 belabberd voor.

Aan Roden de taak om de wedstrijd overtuigend te winnen. Al moest dat zonder Rem Bolman en Jesper Smit, omdat zij met A1 mee speelden. Hun plekken werden vervangen door Stijn Jonker en Damian Bekkema.

Al snel werd duidelijk dat Roden een paar maten te groot was voor HFC. Doordat Roden goed vanuit de organisatie speelde en dat in een rap tempo deed, stond het na 20 minuten spelen al met 5-0 voor. Als eerst was het onze nummer 9 Nick Griepsma, die op aangeven van Dennis Hajdari raak kopte. Nog geen minuut later was het opnieuw Nick die scoorde, ditmaal op aangeven van Jasper Bril.

In de 9e minuut maakte Nick zijn tweede, na wederom een aanval via Jasper en Dennis.
Ook aanvoerder Wouter Bousema wist zijn naam op het scorebord te krijgen. Hij scoorde met een afstandsschot.De 5e treffer kwam op naam van Dennis Hajdari, die een bal uit de kluts knap binnen werkte.
Na 20 minuten spelen kwam de klad in het spel bij de zwart-witten. Het tempo lag veel te laag, en HFC kwam zelfs tot wat kleine kansjes. Na een halfuur spelen wisten de gasten zelfs te scoren. Een lange bal werd slecht verwerkt door de Roner defensie, waarna HFC het fraai uitspeelde. Verder dan deze ene treffer kwam het niet, de ruststand bleef 5-1.

In de rust werd het verschil benoemd tussen de eerste 20 minuten en de laatste 20 minuten. Maar vooral de reden waarom het verschil zo groot was werd besproken. Roden ging de tweede helft in met een aantal nieuwe doelen. Een daarvan was het zo dominant mogelijk blijven spelen in een hoogbaltempo.
De tweede helft was gezien de doelstelling niet verkeerd. Roden domineerde volkomen en zat er achterin kort op waardoor we snel weer in balbezit kwamen. Aan de bal kon het vaak nog wel wat sneller. De eerste 10 minuten vlogen dan ook voorbij, met goed voetbal zonder doelpunten. in de 51e minuut was het dan eindelijk raak. Jasper Bril zette Wouter Bousema vrij voor de keeper, die goed binnenschoot.

Vervolgens moesten er even gewacht worden op de volgende goals. Pas in de laatste 10 minuten ging Roden los. Allereerst maakte Dennis zijn derde op aangeven van Nick. Kort daarna wist de opkomende Mika Hesp, invaller Damian Bekkema te bereiken. In twee instanties schoot Damian goed raak. Het slotakkoord was wederom voor Dennis Hajdari. De assist kwam van Nick Griepsma.

Zonder bijzonder goed te spelen wist Roden dus gemakkelijk te winnen van HFC B1. Komende dinsdag oefent Roden om 18.30 uur, thuis tegen hoofdklasser Gorecht B1. Roden zal dan meer weerstand krijgen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *