Roden B1 wint in winderige wedstrijd van Velocitas Roden B1 wint in winderige wedstrijd van Velocitas

Roden B1 wint in winderige wedstrijd van Velocitas

Voetbal 6 december 2015 - 16:02 uur Richard 0

RODEN – In de middag voor pakjesavond speelde Roden B1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was het stugge Velocitas 1897. De thuiswedstrijd eindigde na een 0-3 achterstand in 3-3.

Naast de topper tussen Roden en Velocitas stond er een wedstrijd gepland tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst. Dit betekende dat Roden goede zaken kon doen op het kunstgrasveld naast de snelweg. De selectie van Roden was volledig.

Al tijdens de warming-up werd duidelijk dat de wind een grote rol zou spelen deze wedstrijd. De wind waaide namelijk in de lengte van het veld, waardoor de ene ploeg fors in het voordeel zou zijn. In de eerste helft was dit voordeel voor de thuisploeg.

Toch was het Roden dat de eerste kans kreeg. Loetse Boeijenga mistte een hoge bal volledig. In de omschakeling kwam Velocitas er gevaarlijk uit en haalde Jesper Smit de bal van de lijn.

Na 13 minuten spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Een lange trap van de keeper, versnel door de wind, kwam achter de verdediging van Roden terecht. De tweede snelle aanvallers van Velocitas speelden dit keurig uit. Toch raakte Roden niet in paniek. Want na de tegengoal begon Roden goed te voetballen. Veel gevaar kwam er vanuit de rechter kant, met name van Rem Bolman. Achtereenvolgens konden Rem en Dennis alleen op de keeper af, maar oog in oog met de doelman lukte het niet om te scoren.

Scoren lukte Loetse Boeijenga in de 21e minuut wel, hij tekende aan voor de gelijkmaker. Na een vrije trap van Wouter Bousema kopte Loetse knap raak. Ook de laatste kans voor rust was voor Roden. Youk Vermeulen passeerde vaardig zijn tegenstander en zette strak voor. Loetse was echter net te laat om de goal te kunnen maken.

De sfeer in de rust was goed en er heerste tevredenheid. De kansen van Velocitas kwamen tot stand door de lange ballen in combinatie met de wind, maar op een andere manier kwamen ze er niet doorheen. In de tweede helft zou Roden met de wind in de rug voetballen en zou de wedstrijd beslist moeten worden, en dit is ook wat er gebeurde.

In de tweede helft was het wachten op goals van Roden. Dit wachten duurde tot de 51e minuut, toen Marnix met een lobje achter de verdediging, Nick Griepsma vrij zette. Nick bleef koel en schoof de bal langs de doelman.

Nog geen 3 minuten later werd de wedstrijd beslist. Dennis Hajdari kapte zijn man uit en schoot goed raak, dit deed hij na voorbereidend werk van Youk Vermeulen.

Het restant van de tweede helft was noemenswaardig, de wedstrijd werd goed uitgespeeld.
De van de wedstrijd tussen TLC en Drachtster Boys eindigde in een gelijkspel, wat in het voordeel van Roden is. Roden B1 gaat de winterstop dus in als koploper en met een plaats in de laatste 8 van de districtsbeker!

Foto: Eric Smit

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *