Roden B1 knikkert B1 van topklasser SWZ BOSO Sneek uit de beker Roden B1 knikkert B1 van topklasser SWZ BOSO Sneek uit de beker

Roden B1 knikkert B1 van topklasser SWZ BOSO Sneek uit de beker

Voetbal 26 oktober 2015 - 08:43 uur Richard 0

Op zaterdag 24 oktober speelde Roden B1 een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker. Het betrof een thuiswedstrijd tegen de B1 van topklasser SWZ BOSO Sneek. De selectie van Roden was niet compleet, Max de Voogd en Loetse Boeijenga waren beiden afwezig. De selectie werd aangevuld door Don Nijborg, Pieter Kobes (beiden B2) en Bram Bolman (C1).

Roden begon sterk aan de wedstrijd, de eerste 5 minuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Ondanks het goede begin kwam Sneek op voorsprong. Een lange pass van achteruit werd gemist door Tarick Kalfsbeek, waardoor de rechtsbuiten van Sneek simpel binnen kon schieten.

Na de openingstreffer ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen probeerden zo snel mogelijk in balbezit te komen. Roden deed dit door druk te zetten op de laatste linie, Sneek deed dit door de verdediging van Roden vast te zetten en de lange bal te winnen. Roden had moeite met het vastzetten en koos dan ook regelmatig voor het spelen van de lange bal.

Na 14 minuten spelen kwam Roden op 1-1. Na goed drukzetten door Youk Vermeulen en Nick Griepsma dwong Roden balbezit af. Vervolgens werd er een overtreding gemaakt op Nick Griepsma wat betekende dat er een vrije bal genomen mocht worden. De vrije trap van Wouter Bousema werd door de doelman verkeerd ingeschat en belandde in het net.

Ook na de gelijkmaker ging het spel op en neer, waarbij de grootste kansen voor Roden waren. In de 27e minuut kreeg Nick Griepsma een uitgelezen mogelijkheid na een goede voorzet van Youk Vermeulen. Nick raakte de bal echter verkeerd waardoor de bal over het doel ging.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. In de 32e minuut schoot de rechtsbuiten van Sneek snoeihard op de paal. Kort daarna kwam de rechtsbuiten weer door, maar nu lag Tarick Kalfsbeek goed in de weg.
Twee minuten voor het einde van de eerste helft, liet Leonardo Wijsman Roden met een voorsprong de rust in gaan. Een hoekschop van Wouter Bousema belandde in de kluts, waar Leonardo goed op reageerde door de bal in te schieten.

In de rust werd er net als tijdens normale wedstrijden teruggekomen op de gestelde doelen. Ook werd er een plan bedacht tegen het vastzetten van onze opbouw. Ten slotte werd er gesproken over de mogelijkheden die we zouden krijgen in de tweede helft. Er werd nog niet gewisseld.

Beide ploegen kwamen niet scherp uit de kleedkamer. In de eerste minuut na rust kregen beide ploegen namelijk een enorme kans. Allereerst ging Nick Griepsma om de doelman van Sneek heen, maar schoot in het zijnet. In de aanval die hier op volgende kwam de spits van Sneek 1 op 1 met Tarick Kalfsbeek, maar ook hij faalde.

In de 5e minuut na rust kreeg Leonardo Wijsman de kans om zijn tweede te maken. Ook hij kon een 1 op 1 kans met de keeper niet verzilveren, en schoot recht op de keeper. Maar in de 53e minuut was het wel raak. Een hoekschop van Wouter Bousema werd binnengekopt door Marnix de Vries, het klassieke recept. Na de 3-1 leek de wedstrijd beslist, maar toch kwam Sneek weer terug in de wedstrijd.

20 minuten voor tijd werd een hoekschop slecht verwerkt en bij de tweede paal binnen geschoten. Sneek ging er weer in geloven, wat er voor zorgde dat Roden nog meer ruimte kreeg in de omschakeling. In de 68e minuut wist Roden de ruimte goed te gebruiken. Sandro Candelaria speelde af naar Youk Vermeulen, die vanaf de linker kant beheerst binnenschoot, 4-2.

Diep in de blessuretijd wist Sneek de 4-3 nog te maken, maar kort na de aftrap vond de scheidsrechter het genoeg. Door deze overwinning heeft Roden B1 een plekje in de 3e ronde van de beker veroverd. De loting vindt later plaats.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *