Roden B1 kan niet op tegen verdediging Drachtster Boys Roden B1 kan niet op tegen verdediging Drachtster Boys

Roden B1 kan niet op tegen verdediging Drachtster Boys

Voetbal 7 maart 2016 - 12:24 uur Redactie 0

DRACHTEN – Met een gehavende selectie rees Roden B1 op zaterdag 5 maart af naar Drachten. De wedstrijd Drachtster Boys B2 – Roden B1 stond op het programma. De thuiswedstrijd werd met 5-0 gewonnen, maar met 4 afwezigen zou het vandaag een ander verhaal worden. 

Al snel werd duidelijk dat Drachtster Boys niet blind zou gaan aanvallen. Het zakte in tot net achter de middenlijn en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. En dit deden ze heel behoorlijk. Al na 2 minuten spelen kwam Roden op een achterstand. Een slappe terugspeelbal werd achterin niet goed verwerkt, en uit de kluts kon de thuisploeg de score openen.Na 10 minuten spelen werd Roden voor het eerst gevaarlijk, een schot van Dennis Haydari werd gepareerd door de doelman van DB. Even later was Leonardo Wijsman dicht bij de gelijkmaker, na een individuele actie schoot hij met buitenkant rechts richting het doel, maar ook zijn inzet werd gepakt. Met een 1-0 achterstand ging Roden rusten. In de rust werd er gepraat over de mentaliteit binnen de ploeg en over het voetballende gedeelte. Beide aspecten konden stukken beter en moesten veranderen mocht Roden nog een resultaat willen behalen. De tweede helft was echter niet veel beter dan de eerste, wat resulteerde in een 3-1 nederlaag. Toch kwam Roden niet slecht de kleedkamer uit, want al na 2 minuten in de tweede helft was Jasper Bril met een kopbal dichtbij. Na de kopbal werd het aan de kant van Roden niet veel beter en dus werd er al snel overgeschakeld naar een 1-3-5-2 systeem, met veel dieptepasses. In de eerste minuten leek de nieuwe formatie te werken, Dennis Haydari schoot namelijk hard op het doel, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. In de 63e minuut wist Drachtster Boys de wedstrijd ogenschijnlijk te beslissen, een vlugge counter eindigde in het net van het doel van Roden, 2-0. Toch wist Roden snel de aansluitingstreffer te maken. Dennis Haydari zette Wouter Bousema vrij voor een leeg doel, waarna Wouter simpel binnenschoot. Roden probeerde te drukken, maar kwam niet verder dan de 16 meter van de tegenstander. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de blessuretijd van de wedstrijd uit te lopen naar 3-1 en was het over en sluiten.

Kortom, een beschamende vertoning van Roden B1. Mocht het dit seizoen nog wat willen, zal het de komende tijd op een andere manier moeten. Roden kan zich aanstaande zaterdag revancheren tegen Kollum B1. Aftrap aan de norgerweg: 9.00 uur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *