Roden B1 geeft 0-2 voorsprong uit handen en verliest van Lycurgus Roden B1 geeft 0-2 voorsprong uit handen en verliest van Lycurgus

Roden B1 geeft 0-2 voorsprong uit handen en verliest van Lycurgus

Voetbal 5 oktober 2015 - 07:38 uur Richard 0

RODEN – Op zaterdag 3 oktober speelde Roden B1 haar vijfde wedstrijd van deze competitie. De tegenstander in deze wedstrijd was Lycurgus B1, dat keurig meedraait in de top 5 van de competitie. Voor het eerst dit seizoen was de hele selectie van Roden wedstrijdfit.

Ondanks het voornemen de eerste 10 minuten van de wedstrijd scherp te beginnen, begon Roden erg zwak aan de wedstrijd. Lycurgus had het betere van het spel en probeerde met afstandsschoten gevaarlijk te worden. Roden koos vaak voor het spelen van een diepte pass, wat constant resulteerde in balverlies.

Na een kwartier spelen, de eerste fatsoenlijke aanval van Roden. Na een wisselpass tussen Wouter Bousema en Jesper Smit werd spits Nick Griepsma gevonden, die net naast schoot. Nog geen 2 minuten later was het wel raak. Na wederom een combinatie tussen Jesper en Wouter, koos Jesper op het goede moment de diepte en kwam Nick in scoringspositie. De doelman mistte de bal en Nick kon goed afwerken.

Vervolgens een grote kopkans voor Marnix de Vries na een voorzet van Wouter Bousema, Marnix zijn poging belandde naast het doel.
Een kwartier voor rust wist Roden de voorsprong uit te breiden. Een vrije trap van Wouter Bousema werd van richting veranderd en vloog langs de keeper. De ruststand was 0-2 in het voordeel van Roden.

In de rust werd de ploeg geconfronteerd met de slechte eerste 10 minuten, maar gecomplimenteerd met het betere vervolg. Daarnaast werden er een aantal afspraken gemaakt. In de opbouw moesten we de bal sneller en vooral slimmer laten gaan, omdat Lycurgus ongeorganiseerd druk zette. Vervolgens was het de bedoeling om Nick Griepsma vaker aan te spelen, omdat hij constant 1 op 1 liep met de laatste verdediger. Het pakte echter anders uit.

Direct na rust kreeg Roden de kans om de wedstrijd te beslissen. Weer kon Marnix de Vries koppen, maar zijn kopbal mistte richting. 5 minuten na rust keerde de wedstrijd door een beslissing van de scheidsrechter.
Na balverlies achterin probeerde Wouter Bousema de bal te heroveren, maar maakte hierbij een lichte overtreding. De scheidsrechter zag hier echter een penalty in. Op het moment dat de scheidsrechter floot voor een strafschop, reageerde Wouter uit emotie met ´ah, rot op´. De scheidsrechter interpreteerde deze uitspraak echter als een belediging en toonde Wouter de rode kaart. De strafschop werd benut en het vertrouwen bij Lycurgus nam toe.

Na een uur spelen maakte de thuisploeg gelijk. Een voorzet van links leek gepakt te worden door Tarick Kalfsbeek. Tarick gleed echter uit en zag de bal over de lijn rollen, 2-2. Nog geen minuut na de gelijkmaker een grote kans voor invaller Dennis Hajdari, die na goed doorzetten kon binnenschieten. Zijn inzet mistte precisie en werd door een speler van de lijn gehaald.

in de voorlaatste minuut kreeg Lycurgus een corner te nemen. De voorzet werd slecht verdedigd in bij de eerste paal ingetikt. De scheidsrechter vond 2 minuten extra tijd genoeg en floot al snel voor het einde van de wedstrijd. Het besef van de teleurstelling uitte zich in de kleedkamer.

Deze nederlaag betekent dat Roden op 10 punten blijft staan. Lijstaanvoerder TLC B1 staat op 13 punten. Kortom, er is nog van alles mogelijk deze competitie! Aanstaande zaterdag speelt Roden B1 thuis tegen Drachtster Boys. Drachtster Boys staat net als Roden en Lycurgus in de top 5 van de competitie, aftrap zaterdag: 11.30 uur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *