Oefenduel Duitsland – Nederland afgelast; HDI Arena ontruimd Oefenduel Duitsland – Nederland afgelast; HDI Arena ontruimd

Oefenduel Duitsland – Nederland afgelast; HDI Arena ontruimd

Voetbal 17 november 2015 - 20:24 uur Redactie 0

De oefeninterland tussen Duitsland en Nederland die voor vanavond op het programma stond, gaat niet door. Het stadion in Hannover is ontruimd nadat er een verdacht pakketje werd gevonden. Volgens een woordvoerster van de Duitse politie wees onderzoek uit dat het om een ongevaarlijk pakketje ging. Volgens de Duitse politie is er ondanks het valse alarm een ‘concreet gevaar voor heel Hannover’. Volgens de plaatselijke politiecommissaris waren er concrete plannen om een bom te laten ontploffen.

In verband met de dreiging is ook schaatsstadion de TUI Arena ontruimd. Daar zou een concert plaatsvinden van de Duitse band ‘Die Söhne Mannheims’.

Honderden politieauto’s

Hannover ziet dinsdagavond blauw rond de oefeninterland. Rond de HDI Arena, het stadion in de Duitse stad, wordt het decor gekleurd door de blauwe zwaailichten van honderden politieauto’s. De vondst van een verdacht pakketje leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren.

Iedere auto werd door agenten met zaklampen doorzocht voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd. Bij de HDI Arena wemelt het eveneens van de politieagenten, die om de paar meter met machinepistolen voor hun borst staan opgesteld. Bezoekers werden vaak meerdere keren van top tot teen gefouilleerd.

Bron en Tekst: Telegraaf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *