Getergd Roden B1 wint overtuigend van Drachtser Boys Getergd Roden B1 wint overtuigend van Drachtser Boys

Getergd Roden B1 wint overtuigend van Drachtser Boys

Voetbal 12 oktober 2015 - 10:14 uur Richard 0

RODEN – Na de teleurstellende nederlaag tegen Lycurgus B1 stond op zaterdag 10 oktober een wedstrijd tegen Drachtster Boys gepland. Drachtster Boys stond voorafgaand aan de wedstrijd op een tweede plaats, op papier een lastige tegenstander dus.

Roden B1 moest het zaterdag zonder aanvoerder Wouter Bousema doen, hij is twee wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Lycurgus.

De positie van Wouter werd overgenomen door Marnix de Vries. Loetse Boeijenga speelde als controlerende middenvelder en Jasper Bril begon als één van de centrale middenvelders. Ten slotte kregen Leonardo Wijsman en Dennis Hajdari een kans op de vleugel.

Roden koos er in de beginfase voor de tegenstander af te jagen, en dat deed het erg goed. Al na 2 minuten spelen kwam Roden op 1-0. Het afjagen betaalde zich uit toen Youk Vermeulen de bal onderschepte, Youk schiet de bal beheerst in de vrije rechter hoek.

4 minuten later was Dennis Hajdari dicht bij een doelpunt, maar hij stuitte op de doelman van de ploeg uit Drachten. Ook, collega aan de andere kant, Leonardo Wijsman was dicht bij een treffer, maar ook zijn inzet werd gepakt.

In de 19e minuut was het wel raak. Een minuut nadat Nick Griepsma een enorme kans mistte, vond hij na een pass Youk Vermeulen wel het net. Een hard schot in de rechter bovenhoek liet de doelman kansloos. Met een 2-0 voorsprong floot scheidsrechter Luik Hummel voor de rust.

In de rust werd de goede en leerzame eerste helft besproken. De spelers van Roden waren in staat te herkennen waar de ruimtes lagen om gevaarlijk te worden. Maar ook werd benoemd dat de tegenstander in de tweede helft wat zal gaan proberen. Het was taak de eerste 10 minuten door te komen en vervolgens de score uit te bouwen. Er werd nog niet gewisseld.

Tweede Helft

De eerste 10 minuten in de tweede helft waren inderdaad voor de uitploeg. Drachtster Boys koos ervoor om vroeg druk te zetten op de helft van Roden. Ondanks de energie die zij leverden, bleef Roden rustig en vond het vaak de oplossing bij doelman Tarick Kalfsbeek. Een tegenslag was het uitvallen van Jesper Smit met een lichte knieblessure. Zijn positie werd overgenomen door Max de Voogd.

Na het intensieve spel van de Drachtsters kreeg Roden weer grip op de wedstrijd, de ruimtes die achter de verdediging kwamen werden uitstekend benut. Er werden namelijk veel kansen gecreëerd. Vaak was Nick Griepsma het eindpunt, maar viel de bal net niet lekker. Tot de laatste 5 minuten, toen viel alles op zijn plek.
Allereerst bereikte een lange pass van Tarick Kalfsbeek de watervlugge Sandro Candelaria. Sandro bleef koel en schoot de bal in de korte hoek. Nog geen minuut later bereikte Youk Vermeulen, spits Nick Griepsma die met een bekeken kopbal de 4-0 maakte.

Het slotakkoord was wederom voor Sandro Candelaria. Weer was het Tarick Kalfsbeek die Sandro bereikte. Sandro passeerde de doelman een kon de bal simpel binnenschieten.

Ondanks dat een 5-0 uitslag ietwat geflatteerd is, mag Roden tevreden zijn op de manier waarop het gevoetbald heeft. Volgende week wacht laagvlieger Kollum B1, wat in principe geen probleem mag zijn. Er wordt zaterdag om 12.00 uur afgetrapt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *