TLC haalt NK F-pupillen naar Leek TLC haalt NK F-pupillen naar Leek

TLC haalt NK F-pupillen naar Leek

SportVoetbal 2 mei 2016 - 12:03 uur Redactie 0

LEEK – Voetbalvereniging TLC uit Leek organiseert op zaterdag 11 juni het Nederlands Kampioenschap voor de allerjongste voetballertjes, de F-pupillen. Vanuit heel Nederland komen teams naar sportpark Rodenburg in Leek om deel te nemen aan het NK Jeugdvoetbal – ook wel Voetbal Talenten Toernooi genoemd.

De 32 F-teams plaatsten zich op hun eigen district kampioenschap, er zijn 6 KNVB voetbaldistricten in Nederland, en strijden op zaterdag 11 juni om het Nederlands kampioenschap.
Een prestigieuze eindstrijd  in Leek.

Na al meerdere malen het DK te hebben georganiseerd koos de landelijke organisatie van het populaire open Nederlands Kampioenschap Jeugdvoetbal voor ervaring en kennis. TLC bouwde deze in de afgelopen jaren op dankzij de vele vrijwilligers in de kantine en op de velden. Daarvoor werd geïnvesteerd in materiaal zoals de geluidsinstallatie op het sportpark en werd extra zorg besteed aan het assortiment van de kantine tijdens de toernooien (1 van de voorwaarden van de oprichter van het toernooi, Roon Staal).

Roon Staal

Hij startte in 2004 in Alkmaar dit inmiddels 76 toernooien tellende kampioenschap op en sloot naast de kernwaarde gezonde voeding ook de kernwaarde sportiviteit in de armen. Dat heeft geresulteerd in een speciaal ontworpen sportiviteitskampioenschap voor dit toernooi, waardoor enkele teams in het land alsnog een NK-ticket kon afdwingen.
Staal – overigens oomzegger van de Groninger legende Ede Staal en met Groningse roots – is verheugd dat het NK voor de jongste categorie ditmaal in Leek plaats vindt: “Met TLC weten we dat er een sterke organisatie komt te staan die de verwachtingen van de 32 finalisten kan helpen waarmaken, al zullen de teams het zelf op het veld moeten laten zien. Het wordt een mooie en waarschijnlijk voor veel kinderen onvergetelijke voetbaldag.”

Vrijwilligers

De mensen achter de toernooiorganisatie van TLC zijn de vaste groep vrijwilligers die elk weekend ook actief zijn bij de wedstrijden. Deze vrijwilligers staan tijdens de toernooien ook weer paraat. Deze toernooien zijn het Univé Jeugd Zaalvoetbal Gala in de winter (afgelopen jaar zelfs voor de 29e keer gehouden), in de zomer het JUMBO jeugdtoernooi, DA Dames-toernooi en als vaste afsluiting schoolvoetbaltoernooi.
Dit NK waar de kernwaarde sportiviteit en gezondheid hoog in het vaandel staat, is voor ons als organisatie een eer om te mogen organiseren. In dit doel zien wij ons natuurlijk vergezeld door vele vrijwilligers uit Leek en omstreken.

Naast TLC, dat zich als gastheer automatisch plaatste voor het NK, wisten 6 andere verenigingen uit district Noord zich eveneens te plaatsen voor het NK. Zeerobben uit Harlingen, ‘d Olde Veste’54 uit Steenwijk, Winsum, FVC en Blauw Wit’34 – beiden uit Leeuwarden – en Urk zullen op 11 juni hun opwachting gaan maken. De overige districten vaardigen 6 (oost), 6 (west I), 7 (west II), 2 (zuid I) en 4 (zuid II) teams af.

De poule-indelingen en het bijbehorende wedstrijdschema zijn te zien op de website van het NK Jeugdvoetbal (www.nkjeugdvoetbal.nl) en op de site van TLC (www.vvtlc.nl).

Burgemeester Hoekstra

Om 09.30 uur begint de officiële openingsceremonie met het Wilhelmus, waarna burgemeester Hoekstra de aftrap zal verrichten. Het evenement zal één van de slotakkoorden zijn dit seizoen op het sportpark Rodenburg, met de finale om 16.30 uur en om 17.00 uur de prijsuitreiking.

De entree is vrij.

nk-f-pupillen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *