Tiga turn(st)ers behalen landelijk succes Tiga turn(st)ers behalen landelijk succes

Tiga turn(st)ers behalen landelijk succes

SportTurnen 18 april 2016 - 13:33 uur Redactie 0

LEEK – Zaterdag vond de 1/4 finale turnen heren plaats in Kampen. Na een bijna vlekkeloze wedstrijd voor Joris Mers en Hidde de Boer hebben zij zich geplaatst voor de 1/2 finale in Alkmaar. De jongens kunnen vooral terug kijken op een zeer nette wedstrijd!

Kirsten Bruinsma turnde zich ook naar het NK met een knappe 10e plaats in de halve finale in Bergschenhoek. Op zaterdag vond ook de tweede plaatsingswedstrijd van NTS B plaats in Wildervank. In de eerste wedstrijd waren Dana Stoker en Amber Nieuwenhuis aan de beurt. Ze turnden een prima wedstrijd en werden 9e en 6e.

De tweede wedstrijd was wat drukker bezet. Alissa de Vries, Marrit Velde en Demi Bieze kwamen uit in de pupillen 2 D1. Ze draaiden een goede wedstrijd en hebben veel verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. De plaatsten waren: Allisa 7e, Marrit 10e en Demi 14e . Marit Douma werd 4e.
Pupil 1 D1: Mirthe Ybema 8e, Meike Geerts 10e, Nienke Bolwijn 14e, Ingeborg Dijkstra 15e en Emma Bakker 16e.

In de laatste wedstrijd waren de jongste turnster en de oudste.
In de mini instappers was de volgorde Anoek Esschendal 1e, Nina Velde 2e en Laura van Doorn werd 3e. Noa Kuperus had een super wedstrijd maar had helaas een ongeldige sprong en daalde naar een 4e plaats. Bij de instappers was het spannend. Marit Ijpma eindigde op een mooie 3e plaats, Nadia Helmholt 5e, Anouk Fitzgerard 8e, Kirsten Kuperus 9e en Myrte de Wilde werd 10e. Jolie Hol werd 9e bij de Junioren.
Door naar de provinciale kampioenschappen zijn: Amber Nieuwenhuis, Anoek Esschendal, Laura van Doorn , Noa Kuperus, Meike Geerts , Marit Ijpma en Marit Douma.

In hetzelfde weekend in Bergschenhoek was de halve finale derde divisie voor Annelies Post,Mieke Laan en Veerle lenting. Annelies en Mieke hadden beide wat pech. Mieke op balk en brug en Annelies op Sprong. Ze zijn beide vanuit de 4e divisie gekomen en zijn dit jaar begonnen in de 3e divisie erg goed gedaan dus. Veerle had een prima wedstrijd alleen wat pech op balk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *