Taekwondo-ka’s Art of Defence winnen prijzen op sterk bezet toernooi in Elburg Taekwondo-ka’s Art of Defence winnen prijzen op sterk bezet toernooi in Elburg

Taekwondo-ka’s Art of Defence winnen prijzen op sterk bezet toernooi in Elburg

Sport 17 mei 2016 - 09:32 uur Redactie 0

ELBURG – Een jaarlijks terugkerend sterk Taekwondo toernooi is het Open Noord-West Veluwe kampioenschap in Elburg.

Het staat bekend om zijn hoge niveau Taekwondo en de vele aanwezige Nederlandse en Belgische clubs. Maar liefst 25 taekwondo scholen en 250 Taekwondoka’s waren afgereisd naar Elburg. Zo ook 20 deelnemers van Art of Defence. ‘s ochtends werden de technische loopvormen afgehandeld, genaamd Tuls en ’s midddags het sparring gedeelte.

Bij de jeugd (tm 14 jaar) werd het punt stop systeem gehanteerd terwijl bij de junioren en senioren werd gevochten in het doorgaand systeem, dus 1,5minuut lang continue vechten waarbij 4 scheidsrechters de punten bijhouden. Na de wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt, men kan dus tussendoor niet zien of er een voorsprong of achterstand is. Conditioneel is dit het zwaarst en voor het echte Taekwondo is dit het mooist, aangezien je dan een serie mooie technieken achter elkaar kan laten zien.
Taekwondo staat vooral bekend om zijn ontzagwekkende traptechnieken.

Voor “Art of Defence” werd gevochten in 14 verschillende categorieën. Er werden in totaal 6 prijzen behaald waarbij de felste en qua techniek mooiste gevechten plaatvonden in de A-klasse (rode t/m zwarte band t/m 75 kg) door Sven Visser uit Augustinusga en de Burgumer Joey Haan.
Na een mooie strijd werd Sven verdiend 3de
In de finale moest Joey hard vechten (twee keer 1.5 minuut) om de uiteindelijke winst in de wacht te slepen.
Een prestatie van formaat omdat in deze categorie de poules vaak groot zijn en al op hoog niveau gevochten wordt.
Taekwondo school Art of Defence besteed tijdens de trainingen veel tijd en aandacht aan zowel de sparring en de techniek zodat de deelnemers beslagen ten ijs komen op dit soort grote toernooien.

Bij de A-klasse meisjes t/m 14 jaar wist Sanne Haakma een 3e plaats te bemachtigen. Ook hier moest in een grote poule hard worden geknokt voor een plek op het podium.

Verder een bijzondere vechter bij de jongens tot 12 jaar nl. Ryan Tan. Hij won een 3de prijs bij de stijl loopvormen en bij het sparring onderdeel van Taekwondo presteerde hij zeer goed onder strakke aanmoediging van de coach/leraar.
Hij werd verdiend eerste.
De uit Drachten afkomstige Timon Brussel wist door goed door te zetten een 2de prijs te behalen.
Jammer genoeg geen prijzen voor onze overige leden ondanks hun goed inzet, sterke karakter en trouwe supporters.

Alle prijswinnaars van Taekwondo Art of Defence:

Sparring
1-ste prijs Ryan Tan
1-ste prijs Joey Haan
2-de prijs Timon Brussel
3-de prijs Sven Visser
3-de prijs Sanne Haakma

Tuls (stijl/loopvormen)
2-de prijs Ryan Tan

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *