Spannende wedstrijd Sparta tegen Quick ‘21 Spannende wedstrijd Sparta tegen Quick ‘21

Spannende wedstrijd Sparta tegen Quick ‘21

KorfbalSport 5 april 2016 - 10:32 uur Redactie 0

ZEVENHUIZEN – Na een korte rustperiode en de gewonnen oefenwedstrijd tegen DTS uit Surhuizum, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Quick ’21 uit Oudega op het programma. De ploeg uit Oudega is voor de Gebroeders Brink formatie zeker geen onbekende ploeg, beide ploegen troffen elkaar al drie maal eerder dit seizoen. Sparta wist maar één van die drie wedstrijden te winnen, maar zoals elke wedstrijd start ook deze wedstrijd weer met 0-0. Om half 4 floot de scheidsrechter van dienst voor het begin van de wedstrijd.

In het begin wat het voor beide ploegen zoeken naar de openingstreffer. Sparta creëerde vele kansen, de openingstreffer viel echter pas in de 6e minuut door middel van een afstandsschot. Niet veel later wisten de gasten uit Oudega weer gelijk te maken. Zo ging het tot de 28e minuut gelijk op en stond er een 6-6 stand op het scorebord in Zevenhuizen. Daarna wisten de rood-zwarten drie maal op rij te scoren. Quick zette nogmaals aan en kwam weer op een goal verschil. Het slotakkoord in het eerste bedrijf was voor de Zevenhuisters. Met een 10-8 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de rust werd duidelijk dat Sparta haar vele kansen wel moest gaan afmaken in de tweede helft. Quick ’21 is een ploeg die knokt tot het einde en er dus alle aan zou doen om de achterstand om te buigen. Aan de Spartanen de taak direct weer uit te lopen en zorgen voor een comfortabele voorsprong.

Sparta opende ook in de tweede helft de score door middel van een afstandsschot. Met nog ruim 20 minuten te spelen had Sparta nog altijd het initiatief (13-11). Helaas stokte het scoren in de Zevenhuister aanval en kon Quick beetje bij beetje dichterbij komen en zelfs langszij gaan. Met nog 7 minuten te spelen pakte Quick ’21 voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong, door twee afstandsschoten was het ineens 14-16. Sparta zette alles op alles om weer gelijk te maken en via, wederom, een afstandsschot werd het gat weer één. Met nog 5 minuten te spelen werd er te geforceerd naar een goal gezocht en liep Quick nog uit naar een 15-18 voorsprong.

Sparta verliest en zal dus alle zeilen bij moeten zetten om uit de problemen te blijven in de Tweede Klasse B. Volgende week reist de Gebroeders Brink formatie af naar Bolsward, waar om 15:30 uur gespeeld wordt tegen Westergo.

Alle support is daarbij weer van harte welkom!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *