Rotak 1 wint zijn eerste thuiswedstrijd in voorjaarscompetitie Rotak 1 wint zijn eerste thuiswedstrijd in voorjaarscompetitie

Rotak 1 wint zijn eerste thuiswedstrijd in voorjaarscompetitie

Sport 6 februari 2015 - 14:54 uur Redactie 0

RODEN/LEEK – Het eerste team van tafeltennisvereniging Rotak heeft zijn eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie gewonnen. In de Rodenburghal werd het sterke Ready 1 uit Leeuwarden met 7-3 verslagen.

Het begin was gewoonweg bar slecht. De eerste drie enkelspelen gingen verdiend naar Ready. John Boonstra had totaal geen vat op de lange noppen van S. Brattinga. Jan Dijkstra verloor ongeconcentreerd en kansloos van M. Tahir, die gezeten in een rolstoel Jan alle hoeken van de tafel liet zien. En Lex Bruijn was in vier games kansloos tegen A. Alasad.

De ommekeer kwam met het dubbelspel. John en Jan waren de eerste games nog beduusd over de aangepaste regels van de NTTB bij een rolstoelspeler in het dubbelspel. Dit dubbel hoeft namelijk niet om beurten te slaan en de Rotakkers lieten zich hierdoor een paar keer flink in de luren leggen. Desondanks werd na vier games het eerste punt van de avond binnengehaald. John opperde dat als je met 0-3 achter staat je nog steeds met 7-3 kan winnen….en aldus geschiedde!

Voor de zoveelste maal toonde Rotak 1 weer eens zijn grote veerkracht. Na het dubbel stond er opeens een heel ander en veel feller Rotak achter de tafel. Alleen Lex had nog 5 games nodig tegen M. Tahir ( 11-9, 8-11, 11-4, 8-11, 11-2). De overige partijen gingen overtuigend en zonder problemen naar de mannen uit Leek met een 7-3 winst als gevolg!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *