Roden B1 wint vervroegd van ONT Roden B1 wint vervroegd van ONT

Roden B1 wint vervroegd van ONT

SportVoetbal 15 april 2016 - 14:30 uur Redactie 0

RODEN – Om er voor te zorgen dat de spelers van B1 zaterdag met A1 kunnen spelen, speelde B1 vervroegd tegen ONT. Deze wedstrijd werd op woensdag op 13 april gespeeld, de eerste helft werd gespeeld op het hoofdveld en de tweede op het D veld, waar het veld verlicht wordt.

Roden kwam al snel op voorsprong, Wouter Bousema zette na een mooie crosspass Youk Vermeulen 1 op 1 met de doelman. Youk bleef kalm en schoot de 1-0 tegen de touwen.
Ondanks de vroege voorsprong had Roden het niet makkelijk met het 1-4-3-1-2 systeem van de gasten uit Opeinde. Roden kwam moeilijk tot voetballen en hanteerde vaak de lange bal.

Toch bleek Roden een maatje te groot, ook in de fysieke strijd. Toch kwam Roden op 2-0 na een goede aanval van achteruit. Jesper Smit bereikte Marnix de Vries met een dieptepass. Marnix speelde de bal op de mee op gekomen Dennis Haydari, die in eerste instantie net te kort kwam. Zijn voorzet werd echter wel binnengekopt door Marnix de Vries.

Vlak voor rust kwam Roden op 3-0. Youk Vermeulen mocht een vrije trap nemen, zijn voorzet belande via de kluts op het hoofd van Marnix de Vries, die hiermee zijn tweede maakte. Direct na de aftrap floot scheidsrechter Erik Wesseling voor de rust.

In de rust bedachten de jongens een plan om het lastig bespeelbare systeem te bestrijden. En dit pakte erg goed uit. Roden speelde ONT in de tweede helft van het kastje naar de muur. Toch vielen er maar twee doelpunten in de tweede helft,en dat waren twee hele fraaie.

In de 51e minuut haalde Loetse Boeijenga snoeihard uit. Zijn inzet raakte de onderkant van de lat, maar toch binnen. Kort voor het einde van de wedstrijd was het Max de Voogd, die met een wel bekend Max-shot de bal erg knap binnenschoot.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *