Roden B1 wint in zeer spannend duel van TLC Roden B1 wint in zeer spannend duel van TLC

Roden B1 wint in zeer spannend duel van TLC

SportVoetbal 12 april 2016 - 12:34 uur Redactie 0

RODEN/LEEK – Roden B1 wist vorige week moeizaam wist te winnen van laagvlieger Feanstars B1. Wegens een gebrek aan scherpte voor de goal wist Feanstars de uitslag tot 1-0 te bespreken. Op zaterdag 9 april stond de derby tegen TLC B1 gepland. Roden wist voorafgaand aan het duel dat het een hele kluif zou worden. TLC heeft 4 punten minder dan Roden en heeft dit seizoen thuis nog niet verloren. Qua aantal was de selectie van Roden compleet, ondanks dat er een paar jongens waren met lichte blessures.

Roden begon gecontroleerd aan het duel, met veel balbezit voor de centrale verdedigers. Het liet de tegenstander steeds mee kantelen, en probeerde vanuit deze situatie ruimtes te creëren. Dit ging moeilijk, omdat TLC op het middenveld en achterin erg fel verdedigde. In de 11e minuut leed het harde verdedigen van TLC tot een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel. Het schot van de nemer Wouter Bousema was niet bijzonder, toch verkeek de doelman van TLC hier zich volkomen op, waarna de bal in het net belande: 0-1.
Na de voorsprong hield Roden de rust en had het controle. Tot de laatste 10 minuten voor de rust. Toen begon TLC hoger op te verdedigen, waar Roden veel moeite mee had. Roden nam bewust geen risico in de opbouw en hanteerde veelvoudig de lange pass in de ruimte achter de verdediging. Hierdoor kreeg Roden minder balbezit en verloor het de controle. TLC werd vlak voor rust nog twee keer gevaarlijk, maar mede door goed keeperswerk van Tarick Kalfsbeek kon Roden met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

De tactiek van Roden werd in de rust aangepast. Wanneer TLC de opbouw van Roden probeerde vast te zetten zakten we als team verder in, om zo de verdedigende organisatie te houden. Daarnaast pasten we de manier van diepte spel aan en kwam Nick Griepsma in de ploeg voor de licht geblesseerde Sandro Candelaria.
Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwam TLC uit het niets op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit leek goed verwerkt te worden door Roden, tot een middenvelder van TLC ineens een harde duw uitdeelde. De scheidsrechter liet bewust doorspelen, waarna de nummer 9 van TLC kon binnenwerken.

Vervolgens herstelde Roden zich knap van de gelijkmaker. Want nog geen 10 minuten na de 1-1 zette Loetse Boeijenga, Nick Griepsma alleen voor de keeper. Nick raakte de bal niet vol, maar zag zijn inzet wel in de hoek rollen, 1-2.
Na de 1-2 werd het spel van TLC harder, de scheidsrechter gemener, maar bleef Roden erg rustig. Met vooral veel energie wisten de spelers van Roden B1 de voorsprong te behouden. Een prestatie van formaat.

Door de overwinning op TLC legt Roden de druk op achtervolger Lycurgus B1. Wanneer Roden de resterende drie wedstrijden wint, en Lycurgus ergens punten laat liggen mag Roden zich de kampioen van de 1e klasse noemen. Roden speelt in de komende weken tegen ONT, Grootegast en ONR.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *