Leraren Taekwondo Art of Defence geslaagd voor hun examen Leraren Taekwondo Art of Defence geslaagd voor hun examen

Leraren Taekwondo Art of Defence geslaagd voor hun examen

Sport 17 november 2015 - 08:23 uur Richard 0

Op 15 november 2015 zijn in Papendal de eerste UTI leraar diploma’s verdiend door 2 mannen van Art of Defence.

In willekeurige volgorde zijn na een praktijk-examen Klaas Visser uit Augustinusga en Klaas de Jong uit Drachten de eerste leraren van Taekwon-do vereniging Art of Defence met een UTI diploma.

De UTI heeft voor het eerst een leraar examen georganiseerd waarbij van vijf leraren uit het gehele land een examen werd afgenomen. Onder auspicien van grootmeester Karel van Orsouw (9de Dan) werd de afgelopen maanden een leraren-opleiding met praktijktoetsing (examen) ontwikkeld.

Hierbij is door Jan Willem Linschoten (5de Dan) in drie maanden tijd maand – te Papendal) een speciale UTI Taekwondo leraar-cursus gegeven. Tijdens het examen moest elke kandidaat een les van 15 minuten geven aan de groep van 4 “leerlingen” en hierin werd een, voor elke deelnemer aparte, opdracht uitgewerkt.

De jury bestond uit totaal 5 hoofdleraren en aan het einde van de anderhalf uur werd hun de positieve uitslag nader toegelicht. Een goede beoordeling voor iedereen maar ook leerpunten voor allen.

Zo zie je maar weer dat Taekwon-do ook na de zwarte band nog heel veel verrijking en verdieping biedt.

Foto v.l.n.r.
Jan Willem Linschoten (cursusleider), Manieta van Mook (Juche-Do te Lith) , Klaas de Jong (Art of Defence), Marcel Hertogs (examencommissie), Andre Hendriks (TKD te Roden), Dion Georgiou (Taekyon te Houten), Klaas Visser (Art of Defence), Erwin van Eck (examencommissie), Karel van Orsouw (examenvoorzitter)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *