KV Noordenveld wint in Garyp en blijft nog steeds koploper KV Noordenveld wint in Garyp en blijft nog steeds koploper

KV Noordenveld wint in Garyp en blijft nog steeds koploper

KorfbalSport 11 april 2016 - 10:39 uur Redactie 0

RODEN/GARYP – Afgelopen zaterdag 9 april speelde de selectie van kv Noordenveld de eerste uitwedstrijd van het 2e deel van dit veldseizoen. Tegenstander op het fraaie sportcomplex in Garyp was de hoofdmacht van ckv Vlug en Vaardig (V&V) . Had het winnen van de thuiswedstrijd tegen de Friezen nog de nodige voeten in de aarde (17-15) , nu namen de oranje tijgers een overtuigende overwinning mee naar huis : 12-18.

Noordenveld liet er na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter geen gras over groeien met welke bedoeling het naar Garyp was afgereisd. Door drie rake afstandsschoten (Jaap de Boer, Sven Stobbe en Christien Speelman), een kansje onder de korf (Marjan van Erp) en een benutte strafworp (Jaap de Boer) stond er na een kwartier spelen een flitsende 0-5 op het scorebord. De thuisploeg zag er in het eerste kwart van de wedstrijd even geen gat in. Met het wat laten vieren van de verdedigende druk door de Mastformatie wist V&V vervolgens dan toch het deksel van de koer te krijgen : 4-5. Na de 4-6 door Renate van der Woude moest Marjan van Erp met een vervelende enkelblessure het veld verlaten. Haar plaats werd ingenomen door Carolien Thijen-Gorter, die haar ‘noodgedwongen’ rentree in de hoofdmacht van Noordenveld vlak voor rust bekroonde met twee achtereenvolgende treffers. Na een 6-8 ruststand denderde het oranje team van trainer/coach Jacco Thijen in de tweede helft over de in het groen spelende thuisploeg heen. Tot 8-10 (afstandsschot Christien Speelman en strafworp Jaap de Boer) wisten de Friezen nog enigszins aan te haken, maar vervolgens scoorde het vlaggenschip van Noordenveld er lustig op los, waardoor de ‘André van V&V’ bijkans moeite had de stand op het scorebord bij te houden. De 6 achtereenvolgende Roner-scores kwamen op naam van Jasper Lütter (afstand en kansje) , Christien Speelman (kansje) , Jaap de Boer (strafworp) , Renate van der Woude (doorloopbal) en Sven Stobbe (afstand). In de laatste 10 minuten wist de thuisploeg nog 4 keer de binnenkant van de korf te vinden en Noordenveld nog 2 keer (kansje Jaap de Boer en strafworp Renate van der Woude).
Na deze overtuigende winstpartij blijft Noordenveld samen met Invicta uit Kollum de ranglijst aanvoeren.
Dinsdagavond 12 april speelt de Mastformatie om 20 uur een bekerwedstrijd op het sportcomplex in Haule tegen VZK/Donkerbroek.
De volgende competitiewedstrijd van de korfbaltrots uit Roden is weer een thuiswedstrijd. Zaterdagmiddag 16 april begint de wedstrijd aan de Borglaan om half 3 (!) tegen DTS uit Surhuizum.
Scores Noordenveld : Jaap de Boer (5), Christien Speelman (3), Renate van der Woude (3), Carolien Thijen (2), Sven Stobbe (2), Jasper Lütter (2) en Marjan van Erp (1).

Korfbal2

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *