KV Noordenveld wint eerste thuiswedstrijd van MN & W KV Noordenveld wint eerste thuiswedstrijd van MN & W

KV Noordenveld wint eerste thuiswedstrijd van MN & W

KorfbalSport 4 april 2016 - 15:23 uur Redactie 0

RODEN – Afgelopen zaterdag 2 april speelde de selectie van KV Noordenveld de eerste thuiswedstrijd van het 2e deel van dit veldseizoen. Tegenstander op het korfbalcomplex aan de Borglaan was de hoofdmacht van MN&W (Mei Nocht en Wille) uit het Noord-Friese Hijum. Nadat hieraan voorafgaand zowel de 4e, de 3e alsook de 2e selectie van Noordenveld met (ruime) cijfers hun tegenstanders hadden geklopt, bleek ook het vlaggenschip het vizier deze middag op scherp te hebben staan : 24-14.

Noordenveld schoot via een vrije bal van Renate van der Woude en een kansje van aanvoerder Simon ter Steege sterk uit de startblokken. Lieten de oranje tijgers in de eerste wedstrijd van deze veldcompetitie tegen deze tegenstander nog een puntje liggen (11-11) , in deze eerste terugwedstrijd liet het team van trainer/coach Jacco Thijen zien dat het in de afgelopen maanden flink is gegroeid. Na de flitsende start bleef de 2-0 stand 10 minuten op het scorebord staan. Jasper Lütter en Christien Speelman tekenden vervolgens halverwege de eerste helft de 3- en 4-0 aan. Hierna deden de in het geel spelende Noord-Friezen iets terug (4-2), waarna Sven Stobbe, Anna de Boer (2x) , Simon ter Steege en Marjan van Erp het verschil op 7 treffers brachten. Bij 9-4 scoorde Renate van der Woude van afstand de 10e treffer voor de thuisploeg . MN&W wist het verschil nog iets terug te brengen, waardoor er bij een 11-7 stand werd gerust.
Na de rust wisten de gasten de spanning nog enigszins terug te brengen (11-8). Voor de Mastformatie het sein om een tandje bij te zetten, het vizier op scherp te stellen en de score flink op te schroeven. Het vlaggenschip van Noordenveld , koploper in deze klasse, wist in dit tweede bedrijf nog 13 keer de binnenkant van de korf te vinden. De onderin deze klasse staande tegenstander uit Hijum wist nog 7 keer te scoren. De scores van de Roners kwamen op naam van Christien Speelman (afstand), Marjan van Erp (afstand en 2x kansje), Anna de Boer (afstand), Jasper Lütter (kansje en afstand), Simon ter Steege (kansje), Sven Stobbe (2x kansje), Jaap de Boer (onehander en strafworp) en Renate van der Woude (onehander).

Scores Noordenveld : Marjan van Erp (4), Simon ter Steege (4), Renate van der Woude (3), Sven Stobbe (3), Anna de Boer (3), Jasper Lütter (3), Christien Speelman (2) en Jaap de Boer (2).
Na twee keer 35 minuten stond er zodoende een afgetekende 24-14 overwinning voor Noordenveld op het scoreformulier.
Zaterdag 9 april is de tegenstander Vlug & Vaardig. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur op het Sportcomplex in Garijp.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *