Korfbalvereniging Noordenveld gaat aan de leiding Korfbalvereniging Noordenveld gaat aan de leiding

Korfbalvereniging Noordenveld gaat aan de leiding

KorfbalSport 9 mei 2016 - 10:59 uur Redactie 0

RODEN – Afgelopen zaterdag 7 mei speelde de eerste selectie van kv Noordenveld tegen mede koploper kv Invicta uit het Friese Kollum. De Mastformatie liet er geen gras over groeien welk team het sterkste is in deze klasse. De oranje tijgers van trainer/coach Jacco Thijen wonnen overtuigend met 17-13 en staan met nog 2 wedstrijden te spelen alleen aan de leiding.

Nadat het al kampioen zijnde 3e seniorenteam zijn sportieve plicht had gedaan (22-9 tegen Invicta 2) én nadat de 2e selectie van Noordenveld een belangrijke stap zette op weg naar het kampioenschap (15-12 tegen DTL2) was het de beurt aan het vlaggenschip van Noordenveld om een belangrijke wedstrijd te spelen op weg naar een mogelijk kampioenschap. Op het zonovergoten korfbalcomplex aan de Borglaan ontving de eerste Mastformatie mede koploper Invicta uit Kollum. Beide teams hadden deze veldcompetitie nog geen wedstrijd verloren en stonden gezamenlijk bovenaan.

De gasten uit Friesland begonnen scherp aan de wedstrijd en na 3 minuten stond er 0-2 op het scorebord. Via een benutte strafworp zorgde Sven Stobbe voor de aansluiting. Na de 1-3 benutte halverwege de eerste helft ook Jaap de Boer een strafworp, waarna Marjan van Erp van afstand de potentiële kampioensteams weer op gelijke hoogte bracht (3-3). Na een benutte strafworp voor Invicta bracht Christien Speelman na een vrije bal de ploegen weer naast elkaar. In de laatste 10 minuten van het eerste bedrijf scoorde Noordenveld via Renate van der Woude, Marjan van Erp, Sven Stobbe en Jaap de Boer nog 4 keer, terwijl de Friezen nog 2 keer de binnenkant van de korf wisten te vinden. Met een 8-6 ruststand voor de Roners was de wedstrijd nog niet gespeeld en kon het talrijke publiek behalve van de zon nog genieten van een spannende 2e helft.

Na de rust scoorden de Friezen gelijk de aansluitingstreffer , waarna Jasper Lütter het verschil weer op 2 bracht. Jaap de Boer benutte een kansje onder korf: 10-7. In de daaropvolgende 10 minuten werd er niet gescoord. In het laatste kwart kwam aan beide kanten de doelpuntenmachine toch nog flink op gang. De Mastformatie scoorde via Christien Speelman (2) , Renate van der Woude (2), Sven Stobbe (2), captain Simon ter Steege nog 7 keer, en bij de Friezen bleef de teller uiteindelijk op 13 steken. Een belangrijke en verdiende 17-13 overwinning voor het team van trainer/coach Jacco Thijen. De eerstvolgende en voorlaatste wedstrijd van de korfbaltrots uit Roden vindt plaats op zaterdag 21 mei om 15.30 uur tegen DWA/Argo 1 aan de Borglaan. Hieraan voorafgaand speelt de 2e selectie om het kampioenschap tegen hekkensluiter Quick’21 3.

Dinsdagavond 10 mei speelt de hoofdmacht van Noordenveld een bekerwedstrijd tegen het 4e team van NIC. Aanvang 20 uur aan de Borglaan in Roden.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Christien Speelman (3), Renate van der Woude (3), Jaap de Boer (3), Marjan van Erp (2), Jasper Lütter (1) en Simon ter Steege (1).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *