Nederlaag voor KV Noordenveld tegen KV TDK Nederlaag voor KV Noordenveld tegen KV TDK

Nederlaag voor KV Noordenveld tegen KV TDK

Korfbal 7 maart 2016 - 11:57 uur Redactie 0

RODEN – Afgelopen zaterdag 5 maart speelde de selectie van kv Noordenveld de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Tegenstander in Sportcentrum De Hullen was de hoofdmacht van TDK (Troch De Koer) uit Deinum. Nadat de 2e selectie van Noordenveld met 16-16 de punten nog had gedeeld met TDK 2,  bleek het vlaggenschip van de Mastformatie niet opgewassen tegen de titelkandidaat in deze klasse en werd gedubbeld : 11-22.

TDK schoot scherp uit de startblokken in Sporthal A van De Hullen en stond na 8 minuten met 0-5 voor. Renate van der Woude wist na de hierop volgende 4 minuten waarin er niet werd gescoord de eerste treffer voor Noordenveld aan te tekenen. Christien Speelman schoot van afstand vervolgens de 2-5 binnen. Na twee Friese ballen ‘troch de koer’ scoorde aanvoerder Simon ter Steege de 3e treffer voor de Roners. In het tweede deel van de eerste helft wisten de oranje tijgers evenals de in het groen geel spelende Friezen nog 2 keer de binnenkant van de korf te vinden. Voor Noordenveld scoorde Jaap de Boer uit een strafworp en Renate van der Woude benutte een kansje. Zodoende werd er met 5-9 gerust.

De tweede helft begon met de 10e treffer voor TDK uit een doorloopbal, waarna Christien Speelman het verschil weer terugbracht op 4. Hierna vergrootten de Friezen in enkele minuten het gat naar 7 treffers. De 7-13 kwam op naam van Jasper Lütter , gevolgd door de 8e treffer van Noordenveld door Marjan van Erp. In het laatste kwart van de wedstrijd werd er door treffers van Sven Stobbe, Simon ter Steege en Christien Speelman nog 3 keer gescoord door het team van trainer/ coach Jacco Thijen. TDK wist het laatste kwartier nog 9 keer te scoren. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Riejander Deen stond een duidelijke 11-22 op het scorebord. TDK staat hiermee samen met De Waterpoort uit Sneek bovenaan. Beide teams strijden volgende week om de titel in de laatste competitiewedstrijd in een rechtstreeks duel.

Het vlaggenschip van Noordenveld heeft zich gehandhaafd in deze klasse. Een prima prestatie van de jonge Mastformatie. Volgende week speelt Noordenveld om 20:15 uur de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen in sporthal de Trime in Balk tegen mede middenmoter Harich.

Op zaterdag 2 april begint de 2e helft van het veldseizoen. Tegenstander op het korfbalcomplex aan de Borglaan is dan om 15:30 uur kv MN en W uit Hijum.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *