Kv Sparta verliest in slotminuut van Wordt Kwiek Kv Sparta verliest in slotminuut van Wordt Kwiek

Kv Sparta verliest in slotminuut van Wordt Kwiek

Korfbal 19 januari 2016 - 08:53 uur Richard 0

Afgelopen zaterdag begonnen de returnwedstrijden in de Tweede Klasse A. Voor Sparta stond de wedstrijd tegen Wordt Kwiek uit Jubbega op het programma.

In de eerdere ontmoeting dit seizoen trokken de Zevenhuisters de punten naar zich toe, en werd er met 19-18 gewonnen! Een mooi affiche voor de zaterdagavond zou je zeggen.

Rond de klok van half 10 (!) floot scheidsrechter Kluin voor het begin van de wedstrijd. Kluin verving leidsman Zonderman uit Assen, deze durfde de rit naar Jubbega niet te maken in verband met spiegelgladde wegen in en rondom Assen. Wordt Kwiek opende direct de score en liet direct weten dat Sparta de punten niet zomaar mee kon nemen. Beide ploegen werkten hard, maar er waren zeker nog verbeterpunten voor de Gebr. Brink formatie. Er werd gerust met een 11-7 stand in het voordeel van de Friezen.

In de rust werden duidelijke afspraken gemaakt hoe de Friezen uit te schakelen. Met hier en daar een wissel trok Sparta de wedstrijd beetje bij beetje naar zich toe. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en een spannende fase in de wedstrijd brak aan. Sparta kwam door hard werken op gelijke hoogte met de thuisploeg. Daarna ontliepen de ploegen elkaar weinig. Met nog 2 minuten op de klok schoot Wordt Kwiek de 15-14 binnen, maar Sparta creeerde nog vele kansen op de gelijkmaker, tot vier keer toe rolde deze uit de korf en viel 49 seconden voor tijd de winnende goal aan Jubbegaster zijde. Sparta liet de teugels vieren en Wordt Kwiek besliste de eindstand naar 17-14.

Volgende week komt Quick’21 uit Oudega op bezoek in Leek. Deze wedstrijd zal om 19.30 uur starten. Zaak voor de Zevenhuisters om dan de punten thuis te houden. Alle steun is hierbij weer van harte welkom.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *