KV Noordenveld naar klinkende overwinning tegen hekkensluiter in Surhuisterveen KV Noordenveld naar klinkende overwinning tegen hekkensluiter in Surhuisterveen

KV Noordenveld naar klinkende overwinning tegen hekkensluiter in Surhuisterveen

Korfbal 15 februari 2016 - 09:03 uur Redactie 0

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag 13 februari speelde de selectie van kv Noordenveld de voorlaatste uitwedstrijd van dit zaalseizoen. Tegenstander in de Survento sporthal in Surhuisterveen was de hoofdmacht van It Fean.

Nadat de 2e selectie van Noordenveld met 13-13 de punten nog had gedeeld met It Fean 2,  liet het vlaggenschip van de Mastformatie er geen gras over groeien wie deze middag de bovenliggende partij was. Met 10-19 werd de hekkensluiter in deze klasse bijna gedubbeld : 10-19.

It Fean opende de score op deze vroege zaterdagmiddag in Surhuisterveen met een afstandstreffer in de eerste minuut. In de 5e minuut trok uitblinker en topscoorder Jaap de Boer met een benutte strafworp de stand weer gelijk.

Na de 2-1 benutte Jasper Lütter een kansje onder de korf. Vervolgens werd er tot de 20e minuut nog een aantal keren om en om gescoord, waarna de oranje tijgers het heft in handen namen en gestaag uitliepen naar een 6-9 ruststand.

De tweede helft begon met een benutte strafworp van Sven Stobbe. It Fean kwam vervolgens nog terug tot 2 doelpunten (8-10). Hét signaal voor de spelers van coach Jacco Thijen om een tandje bij te zetten en de wedstrijd in het slot te gooien.

Via treffers van Sven Stobbe (kansje en strafworp), Christien Speelman (vrije bal) en captain Simon ter Steege werd het verschil tussen de oranje tijgers en de in het rood spelende It Fean nadrukkelijker in de score tot uitdrukking gebracht: 8-14. In de laatste 10 minuten wisten de Friezen nog 2 keer de binnenkant van de korf te raken.

De Mastformatie scoorde nog 5 keer door treffers van Simon ter Steege (kansje), Sven Stobbe (strafworp), Jaap de Boer (afstand en strafworp) en Christien Speelman (afstand). Het slotakkoord was een fraaie afstandstreffer van Renate van der Woude.

Met een 10-19 eindstand op het scorebord zette de korfbaltrots uit Roden hiermee een belangrijke stap naar het vrijwel zekere klassenbehoud. Een uitstekende prestatie van het zo talentvolle vlaggenschip van kv Noordenveld!

De eerstvolgende en tevens laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen vindt plaats op 5 maart in Sportcentrum De Hullen. Om 19.30 uur is TDK uit Deinum dan de tegenstander. Noordenveld 2 speelt daaraan voorafgaand om 18 uur tegen TDK 2.

Scores Noordenveld: Jaap de Boer (6), Sven Stobbe (5), Renate van der Woude (3), Jasper Lütter (2), Christien Speelman (2) en Simon ter Steege (1).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *