Korfbalvereniging Noordenveld verliest in Nieuwehorne Korfbalvereniging Noordenveld verliest in Nieuwehorne

Korfbalvereniging Noordenveld verliest in Nieuwehorne

Korfbal 31 januari 2016 - 12:08 uur Richard 0

Afgelopen zaterdag 30 januari speelde de selectie van kv Noordenveld de returnwedstrijd van dit zaalseizoen tegen de hoofdmacht van Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport) in het Friese Nieuwehorne, nabij Heerenveen . De oranje tijgers wonnen eind vorig jaar de eerste wedstrijd in Roden nipt met 19-18. Nu moest de Mastformatie door een 21-15 nederlaag zijn meerdere erkennen in Udiros.

Door een treffer van Renate van der Woude in de eerste minuut opende Noordenveld de score in Nieuwehorne. Na de 2-1 voor Udiros zorgde Sven Stobbe weer voor de aansluiting. Dit werd de opmaat voor een flinke doelpuntenregen in de eerste helft, waarbij de Friezen steeds aan de voor hun positieve kant van de score zouden blijven. Na scores voor Noordenveld door Jasper Lütter (afstand), Jaap de Boer (strafworp), Christien Speelman (2 X afstand), Renate van der Woude (2 X afstand) en Simon ter Steege (afstand), bracht Renate van der Woude beide ploegen een paar minuten voor rust dicht bij elkaar (11-10). De laatste minuten van deze doelpuntrijke eerste helft wist Udiros nog 4 keer te scoren. De Roners wisten daar maar één tegentreffer tegenover te stellen door een benutte strafworp van Sven Stobbe. De ruststand werd daardoor bereikt bij 15-11.

In de tweede helft bleken de oranje tijgers en de in het blauw spelende thuisploeg hun kruit goeddeels verschoten te hebben. Er werd dan ook aanzienlijk minder gescoord dan voor de rust. De thuisploeg wist nog 6 keer de binnenkant van de korf te vinden en de selectie van trainer/ coach Jacco Thijen nog slechts 4 keer. Deze 4 scores kwamen tot stand door 2 treffers van Sven Stobbe (strafworp en afstand schot), captain Simon ter Steege (kansje bij de korf) en vlak voor tijd een afstand schot van de ingevallen Susan Lütter.

Komende zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen DTG uit Wijckel. Noordenveld staat met 7 wedstrijdpunten nog net boven de degradatiestreep. DTG staat daar met 5 punten net onder.
Om 19.30 uur begint deze wedstrijd in Sportcentrum De Hullen. Het jonge en zeer talentvolle vlaggenschip van Noordenveld verdient daarbij een grote publieke ondersteuning.

Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen beide 2e selectieteams van Noordenveld en DTG om 18 uur tegen elkaar. Noordenveld 2 staat momenteel op de 2e plaats in zijn klasse. DTG 2 staat hier met 1 wedstrijd minder gespeeld 2 punten achter. Ook dit dus een belangrijke wedstrijd, maar dan om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Wees welkom in Sportcentrum De Hullen 6 februari a.s. !

Scores Noordenveld: Renate van der Woude (4), Sven Stobbe (4), Christien Speelman (2), Simon ter Steege (2), Jasper Lütter (1), Jaap de Boer (1) en Susan Lütter (1).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *