Korfbalvereniging Noordenveld heeft nog hoop Korfbalvereniging Noordenveld heeft nog hoop

Korfbalvereniging Noordenveld heeft nog hoop

Korfbal 15 februari 2015 - 09:25 uur Richard 0

RODEN - Afgelopen zaterdag stond de derby tussen de korfbalverenigingen Noordenveld uit Roden en Sparta uit Zevenhuizen op het programma. Beide ploegen verkeren in zwaar weer en staan op de twee laatste plaatsen in KNKV klasse 1B. Sparta staat zevende en heeft drie punten voorsprong op Noordenveld. Bij winst van Sparta zou Noordenveld degraderen. In  de vorige ontmoeting tussen beide teams in Roden was Noordenveld de sterkste.

Aangezien het Valentijnsdag was, hadden alle spelers van Noordenveld een roos meegenomen bij het oplopen. De dames gaven ze aan de heren van Sparta en de heren gaven ze aan de dames van Sparta. Aan de roos waren nog een aantal ‘liefdeswensen’ bevestigd om de Spartanen ‘succes’ te wensen voor de wedstrijd. Het leek de ploeg uit Zevenhuizen even uit het spel te halen, want na een 2-2 stand liep Noordenveld via doelpunten van Nils Thiescheffer, Lianne Bangma, Jasper Ruitenbeek en Tom Verhoef uit naar een 2-6 voorsprong. Noordenveld schoot in deze periode van de wedstrijd een hoog percentage. Het had weinig schoten nodig om tot scoren te komen.

Na deze vierpunts voorsprong kreeg het team van trainer/coach de Boer toch moeite met scoren en Sparta kwam steeds beter in de wedstrijd. Beetje bij beetje kwamen de Zevenhuizers terug en het spel van Noordenveld haperde. Er was aanvallend veel balverlies en Sparta kreeg meer kansen en benutte deze ook. Zij scoorden vijfmaal achter elkaar en namen zo een 7-6 voorsprong. Marjan van Erp tekende voor de gelijkmaker, maar Sparta bleef het betere van het spel hebben. Zij liepen uit naar een 9-7 voorsprong. Het was andermaal Marjan van Erp die een belangrijk doelpunt voor Noordenveld scoorde. Zij hield Noordenveld met deze doelpunten in de wedstrijd. De laatste score voor de rust was wel weer aan Spartaanse zijde, waardoor de ruststand 10-8 was. Noordenveld was nog niet gezien in deze wedstrijd en moest scherp uit de kleedkamer komen om er voor te zorgen de leiding in de wedstrijd te nemen. Het zou een spannende tweede helft worden.

Sparta maakte snel in de tweede helft de 11-8. Daarna kwam Sparta moeilijk tot scoren. Het team van coach en oud-Noordenveld speler Jan Willem Venekamp was afhankelijk van een aantal spelers die de scores moesten maken. Deze spelers wisten in de tweede helft vaak de binnenkant van de korf niet te vinden, onder meer door goed verdedigend werk aan Rodense zijde. Het spel van coach de Boer zorgt er onder andere voor dat alle spelers kansen creëren. Hierdoor is de verscheidenheid van scorende spelers bij Noordenveld altijd groot. Dat bleek ook weer toen drie verschillende spelers Noordenveld naast Sparta brachten. Tom Verhoef, Marjan van Erp en Nils Thiescheffer waren trefzeker en zo werd de stand 11-11. Er kwam toen een lange periode zonder scores. Met nog 10 minuten te spelen was de stand nog steeds 11-11 en op de tribune van Topsportcentrum Leek, waar veel supporters uit Roden zaten, werd al voorspeld dat de ploeg die als eerste zou scoren ook de wedstrijd zou winnen.

Jasper Ruitenbeek maakte een einde aan deze doelpuntloze fase en bracht Noordenveld op voorsprong. Sparta wist echter meteen weer gelijk te maken. De stand was 12-12. In de vorige ontmoeting tussen Noordenveld en Sparta was het Lianne Bangma die het verschil maakte. Afgelopen zaterdag was er een déjà vu moment. Lianne Bangma maakte twee zeer belangrijke doelpunten achter elkaar en bracht Noordenveld met 4 minuten te spelen op een 12-14 voorsprong. Jasper Ruitenbeek deed daarna ook nog een duit in het zakje en maakte het verschil van drie. Sparta scoorde onmiddellijk tegen en de stand was met nog 3 minuten te spelen 13-15. Marjan van Erp en Nils Thiescheffer gooiden de wedstrijd vervolgens op slot door de Mastformatie op een 13-17 voorsprong te zetten. Net als aan het begin van de wedstrijd was het schotpercentage aan het eind van deze wedstrijd bij Noordenveld hoog. Na een score van Sparta was het slotakkoord voor Jasper Ruitenbeek, die de eindstand op 14-18 bepaalde.

Een knappe teamprestatie van kv Noordenveld, dat daarmee opnieuw de derby winnend afsloot.   Noordenveld heeft nu nog een kans op klassenbehoud. Het moet dan op 7 maart in Sportcentrum de Hullen winnen van de nummer drie, Ritola uit Zuidlaren. Bij winst van de Oranje Tijgers en verlies van Sparta Zevenhuizen in Zwolle tegen het gelijknamige Sparta, moet er evenals vorig jaar een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Met hopelijk ook dan weer een positief déjà vu moment.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *