Korfbalvereniging Noordenveld geeft punt weg tegen DTL uit Hantum Korfbalvereniging Noordenveld geeft punt weg tegen DTL uit Hantum

Korfbalvereniging Noordenveld geeft punt weg tegen DTL uit Hantum

Korfbal 25 januari 2016 - 09:42 uur Richard 0

Na drie verliespartijen op rij was het weer eens tijd dat het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Roden punten ging pakken.

In de spannende poule in deze 2e klasse lijken twee ploegen te gaan strijden om het kampioenschap, TDK uit Deinum en de Waterpoort uit Sneek. Stijf onderaan staat It Fean uit Surhuisterveen. De middenmoot bestaat uit vijf teams die allemaal van elkaar blijken te kunnen winnen. Voor de korfballers uit Roden is het kampioenschap ver weg en moet het wel de nodige punten behalen wil het niet in de gevarenzone terechtkomen. Een uitstekende gelegenheid om punten te pakken was afgelopen zaterdag in Holwerd. Hier speelt het Friese DTL, dat uit Hantum komt, haar thuiswedstrijden. DTL stond aan het begin van de wedstrijd twee punten boven Noordenveld. Bij winst zouden de Oranje Krijgers van coach Jacco Thijen dus op gelijke hoogte komen met DTL.

Met de ervaren spelers Simon Ter Steege en Marjan van Erp weer terug in de basis begon Noordenveld aan de spannende uitwedstrijd in Holwerd. Blijkbaar zat de spanning ook nog wat in de lichamen van de spelers van Noordenveld, want na zes minuten stond de Mastformatie met 4-0 achter. Het was de jongste speler op het veld, Jaap de Boer, die zorgde voor het eerste doelpunt van Noordenveld. Hij brak de ban en na hem scoorden Marjan van Erp en Sven Stobbe beide zodat Noordenveld na tien minuten weer de aansluiting had gevonden met de Friezen. Na twee treffers van DTL zorgden Renate van der Woude en Anna de Boer voor doelpunten aan Rodense zijde. Opnieuw liep DTL uit en met nog tien minuten te spelen in de eerste helft was de stand 8-5. Het slotoffensief van de eerste helft was voor Noordenveld dat dankzij Simon Ter Steege, Christien Speelman en opnieuw Sven Stobbe nog voor rust op gelijke hoogte kwam. Het momentum lag bij Noordenveld en in de rust zou besproken moeten worden hoe Noordenveld de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe ging trekken.

Captain Simon ter Steege nam de ploeg op sleeptouw en bracht Noordenveld eigenhandig met twee doelpunten op de eerste voorsprong van de wedstrijd. Nadat DTL de aansluitingstreffer had gescoord, bracht Jasper Lütter de stand op 9-11. Een opmerkelijk feit was dat alle spelers van Noordenveld op dit moment van de wedstrijd al een doelpunt gemaakt hadden. Renate van der Woude bracht na acht minuten in de tweede helft Noordenveld zelfs op een 9-12 voorsprong. Er brak na dit doelpunt een periode aan waarin er niet gescoord werd door beide teams. Noordenveld kon niet verder uitlopen en DTL kwam niet dichterbij. Noordenveld kreeg in 25 minuten slechts één doelpunt tegen, maar kon er niet voor zorgen dat het restant van de wedstrijd als een spreekwoordelijke nachtkaars uit zou gaan. Een kwartier voor tijd werd de doelpuntloze periode doorbroken door een score van DTL. Broer en zus de Boer leken dan toch het definitieve verschil te maken. Anna de Boer scoorde een afstandsschot en Jaap de Boer bleek koelbloedig vanaf de strafworpstip door tweemaal te scoren. Met nog negen minuten te spelen was de stand toen 11-15. Met nog vier minuten te spelen was de stand 12-15 na een score van DTL. Nog steeds een voorsprong die toch niet meer weggegeven zou worden ? De stugge Friese ploeg kwam echter in deze laatste minuten toch nog op gelijke hoogte. De gelijkmaker werd gemaakt door een strafworp van DTL dat de bal daarvoor na slordig balverlies van de Roners weer had gekregen. De Mastformatie kon er in deze laatste minuten verdedigend niet voor zorgen dat de Friezen niet scoorden. In de laatste minuut kroop Noordenveld zelfs door het oog van de naald toen DTL nog bijna de winnende maakte, maar dit bleef Noordenveld gelukkig bespaard. Na dit gelijke spel neemt Noordenveld weer een beetje afstand van de onderste regionen, maar het klimt niet naar de top van de middenmoot.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, om 19.20 uur in Nieuwehorne tegen Udiros , dat één punt boven Noordenveld staat. Dus dan is er een nieuwe kans om punten te pakken en hopelijk dit keer twee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *