Jonge selectie kv Noordenveld oogst veel bijval ondanks stevige nederlaag Jonge selectie kv Noordenveld oogst veel bijval ondanks stevige nederlaag

Jonge selectie kv Noordenveld oogst veel bijval ondanks stevige nederlaag

Korfbal 17 januari 2016 - 13:00 uur Richard 0

RODEN – Afgelopen zaterdag 16 januari speelde de selectie van kv Noordenveld de eerste returnwedstrijd van dit zaalseizoen. Tegenstander in Sportcentrum De Hullen was de hoofdmacht van koploper De Waterpoort uit Sneek.

Het vlaggenschip van kv Noordenveld trof deze avond een sterke tegenstander, waarvan met name de boomlange heren erg scherp schoten. De tegenstand van de Mastformatie was echter prijzenswaardig en ondanks een 14-22 nederlaag konden de youngsters van trainer coach Jacco Thijen met opgeheven hoofden het veld verlaten.

Zonder de 4 (!) geblesseerden Simon ter Steege, Marjan van Erp (voor haar speelde de zeer talentvolle 16 jarige Evelien Tepper) , Lianne Bangma en Aaron van der Wolde begon Noordenveld aan de vijfde thuiswedstrijd van dit zaalseizoen 2015/2016. De eerste 2 scores in ‘de eigen vertrouwde’ hal B van Sportcentrum De Hullen kwamen binnen 2 minuten voor rekening van de tegenstander uit Sneek. Na de 0-3 wisten de oranje tijgers met een afstandstreffer van Jasper Lütter, een benutte strafworp en een mooie doorloopbal van Jaap de Boer de stand tot groot enthousiasme van het talrijke thuispubliek gelijk te trekken. Na een benutte strafworp van de Friezen bracht Sven Stobbe de ploegen andermaal naast elkaar (4-4). Door drie treffers op rij liep de koploper vervolgens weg . Na een benutte strafworp van Sven Stobbe liepen de in het groen spelende Waterpoorters uit naar 5-10. Noordenveld toonde echter een grote veerkracht en door een benutte strafworp van Sven Stobbe, een afstandstreffer van Renate van der Woude en een kansje onder de korf van Jasper Lütter werd er met een verdienstelijke achterstand van 8-11 gerust.

In de eerste minuten van de tweede helft liepen de gasten met 2 snelle scores weg naar 8-13. Door een treffer van Jordi van der Woude, die de geblesseerde aanvoerder Simon ter Steege verving, deed de Mastformatie iets terug. De Friezen brachten het verschil vervolgens op 6, waarna de jongste speler in het veld, Jaap de Boer, met een benutte strafworp de 10-15 aantekende. Met 7 loepzuivere afstandstreffers liepen De Waterpoorters vervolgens flink weg van Noordenveld. De Mastformatie wist door 2 scores van onder de korf door Sven Stobbe, van aanvoerder Christien Speelman en een afstandstreffer van Renate van der Woude de eindstand van 14-22 op het scorebord te zetten. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jouke Snip kreeg de jonge selectie van Jacco Thijen een verdiend applaus. Het vlaggenschip van Noordenveld had gestreden voor wat het waard was tegen kampioenskandidaat De Waterpoort.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen mede middenmoter DTL uit Hantum op het programma. Om 19.40 uur zal onze korfbaltrots flink aan de bak moeten in sporthal ‘De Ynset’ in Holwerd om boven de degradatiestreep te blijven.

Het 2e team van Noordenveld won, voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip van Noordenveld, met 14-9 van de 2e selectie van De Waterpoort, mede door 7 scores van een zeer trefzekere Elise van Maastrigt. Volgende week speelt Noordenveld 2 tegen de koploper CSL 4 uit Britsum. Deze wedstrijd begint om 18 uur in Sporthal ‘It Gryn’ in Stiens.

Scores Noordenveld: Sven Stobbe (5), Jaap de Boer (3), Renate van der Woude (2), Jasper Lütter (2), Christien Speelman (1) en Jordi van der Woude (1).

team-van-de-week-de-D2-pupillen-(16-01-16)

Team van de Week, D2-pupillen Kv Noordenveld

Foto’s: Kv Noordenveld

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *