K.V. Noordenveld wint tegen K.C. Harich in Balk K.V. Noordenveld wint tegen K.C. Harich in Balk

K.V. Noordenveld wint tegen K.C. Harich in Balk

KorfbalSport 14 maart 2016 - 17:20 uur Redactie 0

Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van korfbalvereniging Noordenveld af naar het Friese Balk voor de wedstrijd tegen K.C. Harich. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, behalve op het mentale vlak.

Beide ploegen komen elkaar op het veldseizoen, waar Noordenveld bovenaan staat, weer tegen. In de zaalcompetitie stond Harich twee punten boven Noordenveld en bij winst aan Rodense zijde zouden beide ploegen dus gelijk op de ranglijst eindigen.

Noordenveld kwam wat stroef uit de startblokken en stond na 4 minuten spelen op een 3-1 achterstand. Dankzij een verre doorloopbal van Simon ter Steege en twee afstandsschoten van Sven Stobbe was de stand na 9 minuten weer gelijk. Deze 4-4 tussenstand bleef enkele minuten op het scorebord staan, omdat beide ploegen met moeite kansen kregen. En als er kansen waren dan was het zo geforceerd dat de binnenkant van de korf niet gevonden kon worden. Harich brak de ban door binnen de minuut tweemaal te scoren en zo op een 6-4 voorsprong te komen. Christien Speelman deed bij het wisselen van vak meteen wat tegen door eerst een afstandsschot te scoren en daarna een strafworp mee te krijgen die verzilverd werd door Sven Stobbe.

Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen in de eerste helft kwam Harich weer op voorsprong na een gelukkig afstandsschot dat meerdere keren op de korf stuiterde en uiteindelijk door de korf viel. Er brak weer een doelpuntloze periode aan, maar aan het eind van de eerste helft ging het hard. Eerst maakte Renate van der Woude de 7-7 waarna Christien Speelman andermaal scoorde om Noordenveld op voorsprong te zetten. Na de gelijkmaker van Harich maakte Noordenveld een slim doelpunt.
Toen de scheidsrechter floot om het spel weer te hervatten stond Marjan van Erp volledig vrij bij de korf en scoorde. Toch kreeg Noordenveld direct weer twee doelpunten tegen, maar het was opnieuw Christien Speelman die in de laatste seconde van de eerste helft nog de gelijkmaker scoorde. Beide ploegen gingen dus rusten met een 10-10 stand.

Coach Jacco Thijen had in de rust blijkbaar een goede bespreking gehouden, want Noordenveld kwam sterk uit de kleedkamer. Marjan van Erp, Jasper Lütter, Sven Stobbe en Renate van der Woude spoelden een vroege tegentreffer van Harich weg en brachten Noordenveld op een 11-14 voorsprong. Noordenveld had verdedigend de zaakjes keurig voor elkaar en kwam aanvallend tot goede kansen die ook benut werden. Dankzij drie scores van Christien Speelman en scores van Sven Stobbe en Renate van der Woude liep Noordenveld uit naar een 13-19 voorsprong. Er waren toen nog tien minuten te spelen. Na de 14-19 van Harich maakte Jaap de Boer het 20ste doelpunt voor de ploeg uit Roden. In de slotminuten wisten beide ploegen nog een paar keer te scoren. Aan Rodense zijde werden de doelpunten gemaakt door Christien Speelman, Simon ter Steege en Anna de Boer. Laatstgenoemde maakte tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en met haar doelpunt zorgde zij ervoor dat alle spelers van Noordenveld gescoord hadden. Een ijzersterke tweede helft zorgde er dus voor dat Noordenveld met de punten op zak weer terugreisde naar Roden.

Nu worden de veldschoenen weer uit het vet gehaald en gaat Noordenveld proberen om het kampioenschap te bewerkstelligen op het veld. Op 2 april mag het aan die missie beginnen door thuis aan de Borglaan om 15:30 uur aan te treden tegen MN en W uit Hijum.

Scores: Christien Speelman 7, Sven Stobbe 5, Renate van der Woude 4, Simon ter Steege 2, Marjan van Erp 2, Jasper Lütter 1, Jaap de Boer 1, Anna de Boer 1

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *