Futsal Marum toont karakter in nacompetitiewedstrijd Futsal Marum toont karakter in nacompetitiewedstrijd

Futsal Marum toont karakter in nacompetitiewedstrijd

SportVoetbal 3 mei 2016 - 13:04 uur Redactie 0

MARUM – Door het behalen van de 1e periodetitel in Topklasse F mochten de groenzwarten in de nacompetitie strijden voor een plek in de 1e Divisie. In deze nacompetitie voor promotie/handhaving 1e divisie KNVB Zaalvoetbal stond vrijdag 29 april de eerste ontmoeting van de tweestrijd tegen Arentsburg op het programma.

Een tot aan de nok toe gevulde Sporthal zag Arentsburg in de 1e helft vrij snel op een 2-0 voorsprong komen. Kleine foutjes werden keihard afgestraft en al snel werd duidelijk dat er voor elke centimeter gevochten moest worden. Vlak voor rust werd het harde werken van de Marumers beloond, aanvoerder Marc Boonstra schoot met zijn sterke rechterbeen snoeihard de 1-2 tegen de touwen.

Na rust bleven de Marumers lang zicht houden op een aansluitingstreffer, ondanks meerdere pogingen lukte het echter steeds net niet. Naarmate de 2e helft vorderde vloeiden de krachten uit het lichaam en kon Arentsburg wederom tweemaal uit een counter toeslaan. Vlak voor tijd wist Marum toch nog een doelpunt te maken, een man-meer-situatie werd benut door Erwin Bandringa op aangeven van Noël Kailola. In een uiterste poging om nog een doelpunt te maken wist Arentburg wederom slim gebruik te maken van de ruimte en bepaalde de eindstand op 2-5.

In een bijzonder spannende wedstrijd waarin vooral de groenzwarten een enorme strijdlust ten toon spreidde en het publiek de grootte winnaar was bleek de ploeg uit “de stad achter de duinen” de betere. De return staat gepland op vrijdag 6 mei.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *