FC Emmen wint tegen Almere City FC FC Emmen wint tegen Almere City FC

FC Emmen wint tegen Almere City FC

Sport 15 juli 2015 - 06:30 uur Redactie 0

ALMERE – FC Emmen heeft dinsdagmiddag een oefenduel tegen Almere City FC met 3-2 gewonnen. Bij de rust stonden de Drenten al met 3-1 voor. Arjen Hagenauw en Sander Rosema, die uit voorzorg aan de kant gehouden werd, speelden beiden één helft.

Al in de 11e minuut van de wedstrijd kwam FC Emmen op voorsprong door een schot van Arjen Hagenauw. Het was al de negende treffer voor de Rodenaar in de voorbereiding. Zeven minuten later kopte Ricardo Kip de gelijkmaker in.

Daarna kreeg FC Emmen in het eerste bedrijf twee strafschoppen toegewezen. Abdel Metalsi maakte eerst ongelukkig hands wat een strafschop tot gevolg had en vlak voor de pauze hield hij een Emmenaar in de zestien vast waar wederom een strafschop op stond. Rick ten Voorde schoot deze twee penalty’s koelbloedig raak (1-3).

In de tweede helft waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg. Khalid Tadmine scoorde in de 76e minuut voor Almere City (2-3). Almere zette in de eindfase steeds meer druk. In de voorlaatste minuut verrichtte doelman Marko Meerits twee knappe reddingen waardoor het uiteindelijk 2-3 bleef.

Scoreverloop: 11’ Arjen Hagenauw 0-1, 18’ Ricardo Kip 1-1, 23’ Rick ten Voorde 1-2, 43’ Rick ten Voorde 1-3, 76’ Khalid Tadmine 2-3.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *