Cecile Smit Kampioen van Drenthe Cecile Smit Kampioen van Drenthe

Cecile Smit Kampioen van Drenthe

Sport 9 februari 2015 - 14:36 uur Richard 0


RODEN
 – Afgelopen weekend vonden de Drentse kampioenschappen voor de klasse B tot en met ZZ-licht dressuur paarden plaats in Emmen. Van Rij- en menvereniging Mensinghe hadden Cecile Smit, Joanne Westerhof, Ellen Wynia, Marloes Hingstman en Tatjana Mulder zich twee weken geleden tijdens de Hippische week  Exloo geselecteerd.

Cecile Smit moest in de klasse M1 dressuur als eerste de baan betreden met de elegante merrie Ellini. Zij zette direct de toon door foutloos door de baan te swingen. Geen enkele combinatie kon hier aan tippen met als gevolg dat Cecile zich aan het einde van deze rubriek kon laten huldigen als kampioen van Drenthe. Marloes Hingstman zette als tweede combinatie ook een goede proef neer en werd in deze klasse reservekampioen. Beide combinaties mogen Drenthe over een maand vertegenwoordigen op het NK in Ermelo.

Tatjana Mulder eindigde in de klasse  Z1 op een negende plaat met Desperado.  Ellen Wynia had zich met drie paarden geselecteerd en moest zich tevreden stellen met een zesde plaats in de klasse L1 met Evita Peron en een twaalfde plek met HWS Elgar in de klasse M1 dressuur, vlak achter Cecile die met haar andere paard Evita Reina op de elfde plek eindigde. Een programma fout  in de klasse Z2 met Chakakahn zorgde ervoor dat Ellen Wynia clubgenoot Joanne Westerhof met Vince voor moest laten gaan.

Joanne was zeer goed in vorm en eindigde op een hele mooie derde plaats in deze op een na hoogste klasse van de breedtesport dressuur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *