Donar start oefencampagne in Leek tegen Bundesligaclub Eisbären Bremerhaven Donar start oefencampagne in Leek tegen Bundesligaclub Eisbären Bremerhaven

Donar start oefencampagne in Leek tegen Bundesligaclub Eisbären Bremerhaven

Basketbal 10 september 2015 - 11:03 uur Richard 0

LEEK – Topbasketbalclub Donar start op zaterdag 19 september, aanvang 19.30 uur, in de Topsporthal Sportcentrum Leek de oefencampagne vooraf aan de start van het nieuwe seizoen.

Dat deze topwedstrijd in Leek kan worden gespeeld is mogelijk gemaakt door de wedstrijdsponsoren Jeroen Nienhuis, eigenaar van Mitra Drankenspeciaalzaak Nienhuis in Leek en Josse Zwols, eigenaar van DeAannemers, bouwer van websites en webapplicaties in Groningen. Beiden zijn fervent liefhebber en fan met veel passie voor Donar.

Daarnaast is de steun en inbreng van Sportcentrum Leek en Gemeente Leek onontbeerlijk om deze oefenwedstrijd in de Topsporthal Leek te kunnen spelen. Entreekaarten kosten in de voorverkoop per persoon € 7,50 voor volwassenen en, indien nog voorradig, € 10,00 aan de kassa. Jongeren tot en met 16 jaar betalen € 5,00 voor een entreekaart. Kaarten in de voorverkoop zijn alléén verkrijgbaar bij Mitra Drankenspeciaalzaak Nienhuis, Industriepark 8 in Leek, telefoon 0594-516667, of online te bestellen via www.vanplan.nl.

Na het succesvolle vorige seizoen van Donar zijn de verwachtingen voor dit seizoen wederom hooggespannen. Met de komst van de succesrijke nieuwe coach Erik Braal -tweemaal verkozen tot coach van het jaar – en diverse nieuwe topspelers, waaronder Dexter Hope, Ken Brown en Chase Fieler en de terugkeer van clubheld Jason Dourisseau lijkt Donar weer een prominente rol te gaan spelen in de Nederlandse competitie en in de Europa Cup, hierin uitkomend o.a. tegen gerenommeerde tegenstanders uit Frankrijk, België en Hongarije.

De oefenwedstrijd tegen de Duitse topclub en in de Bundesliga uitkomende Eisbären Bremerhaven belooft dan ook op voorhand een topwedstrijd te gaan worden en een goede graadmeter te vormen van hoe Donar, de trots van het Noorden, er voorstaat vooraf aan de start van het nieuwe seizoen.

Clinic

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd van Donar is er een basketbalclinic, van 18.00 – 19.15 uur, met als doel basketbal als breedtesport te stimuleren. De clinic wordt georganiseerd en uitgevoerd i.s.m. Flying Red uit Roden. Iedereen kan desgewenst vrij deelnemen. Tijdens de clinic kunnen allerlei trainingen en oefeningen op basketbalgebied gevolgd en gedaan worden. Een aantal spelers van Donar werkt mee aan de clinic en zij verzorgen een aantal trainingen. Uiteraard kan men dan ook met ze op de foto en zijn ze beschikbaar voor een handtekening.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *