Art of Defence succesvol op Open Haaglanden 2015 Art of Defence succesvol op Open Haaglanden 2015

Art of Defence succesvol op Open Haaglanden 2015

Sport 20 oktober 2015 - 08:59 uur Richard 0

LEEK/DEN HAAG – Een jaarlijks terugkerend sterk Taekwondo toernooi is de Open Haaglanden. Het staat bekend om zijn hoge niveau Taekwondo en de altijd aanwezige Duitse en Belgische deelnemende clubs. Maar liefst 270 Taekwondoka’s waren afgereisd naar Den Haag. Zo ook de 10 deelnemers van Art of Defence.

‘s Ochtends waren er de technische loopvormen genaamd Tuls en hier werd door veel van onze deelnemers aan mee gedaan maar helaas ( er was een verschil in de stijlen Taekwondo beoefening waardoor onze vorm van stijl minder in de prijzen viel ) was hier maar 1 prijswinnaar nl. Sandra Mous (blauwe band senioren) die hier een terechte 3de prijs binnen wist te slepen.

Rond 11.30 werd gestart met de sparring. Het vechten tegen een tegenstander waarbij de jeugd (t/m 14 jaar) het punt-stop systeem hanteert maar bij de junioren en senioren werd gevochten in het doorgaand systeem dus 2 minuten lang continue vechten waarbij 4 scheidsrechters de punten bijhouden. Na de wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt dus kan men tussendoor niet zien of er een voorsprong of achterstand is. Conditioneel is dit het zwaarst en voor het echte Taekwondo is dit het mooist, aangezien je dan een serie mooie technieken achter elkaar kan laten zien.

Bij de jeugd waren de prijzen voor Timon Brussel (3de prijs blauw/rode band jongens jeugd tot 14 jaar) en Lisanne Ophuis (2de prijs rood/zwarte band meisjes jeugd tot 14 jaar). Beide vechters waren goed op dreef en mochten terecht op het erepodium klimmen. Onze kleinste jeugdvechters (7 t/m 11 jaar) vielen vandaag helaas niet in de prijzen

Bij de junioren en senioren werd door onze hoogste blauwe en rode banders vaak tegen echte zwarte banders gevochten en ze hadden het zwaar om hier van te winnen. Het niveau van Taekwondo en het vechttempo was hoog en daardoor heftig en zwaar.

De prijswinnaars waren resp. Joey Haan (2de prijs rode band jongens junior), Esra van der Meer (2de prijs blauw/rood dames junior) en Sandra Mous (2de prijs blauw dames senior).

Al met al een goed resultaat waarbij vooral opviel dat de vechters veel inzet en ‘fighting spirit’ hadden. De ouders en supporters gingen tevreden en met veel prijzen terug naar huis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *