4 Taekwon-do leraren Art of Defence behalen 2de dangraad 4 Taekwon-do leraren Art of Defence behalen 2de dangraad

4 Taekwon-do leraren Art of Defence behalen 2de dangraad

Sport 21 december 2015 - 10:11 uur Richard 0

Zondag 20 december was de jaarlijkse examendag voor de UTI-Taekwondo volgers. Na twee jaar hard trainen op de technieken en krachtoefeningen die nodig zijn voor een tweede dangraad (een leraargraad in Taekwon-do) mochten een viertal leraren onder leiding van hoofdleraar Sytze van der Meer (4e dan graad Taekwondo) uiteindelijk examen doen.

In de ochtend voorafgaand aan het examen werd 2,5 intensief getraind. Tijdens deze training werd al een gedeeltelijke beoordeling gemaakt.

In de middag was het tijd voor de echte beoordeling en volgde een twee uur durend examen onder leiding van Karel van Orsouw, 9e dan taekwondo. De examenkandidaten werden beoordeeld op onder meer gevechtstechnieken, sparring, breektesten maar ook op hun opgedane kennis van de afgelopen jaren. Al met al een zeer pittig examen.

Op deze zondag waren de zenuwen dan ook maximaal gespannen voor Dagmar de Vries (Houtigehage), Klaas Visser, (Augustinusga) Moniek Lookamp (Drachten) en Michiel Nooijen uit Drachten.

In totaal gingen 9 kandidaten uit Nederland op voor een volgende dan graad en helaas werd er ook een kandidaat te licht bevonden. Zo zie je maar weer dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen slaagt.

Na het technische en het sparring gedeelte volgden de breektesten om te zien of de geleerde technieken ook hard genoeg kunnen worden toegepast. Na een 2 uur durend examen werd de uitslag bekend gemaakt.

De vreugde kon niet op toen duidelijk werd dat alle examen kandidaten van Art of Defence geslaagd waren en zich voortaan een gevorderd Taekwondo-ka mogen noemen, Alle vier geven regelmatig les in de vereniging en kunnen nu hun kennis weer verder verspreiden. Een mooie kroon op hun werk.

Voor het behalen van een derde dan graad moeten de taekwondo ka’s weer drie jaar hard trainen en verdieping zoeken in de vechtkunst taekwondo.

Overigens was het op de thuisvereniging de afgelopen week ook een heerlijke drukte. Van de beginnende Taekwondo-ka’s slaagden er ruim 55 kandidaten voor een volgende bandkleur op de locaties Burgum, Drachten, Leek en Surhuisterveen. Hier kunnen onze leraren en vooral de leerlingen trots op zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *