Poiesz Zevenhuizen derde in buurtsupermarktverkiezing van het jaar Poiesz Zevenhuizen derde in buurtsupermarktverkiezing van het jaar

Poiesz Zevenhuizen derde in buurtsupermarktverkiezing van het jaar

regionaal 21 maart 2016 - 16:17 uur Redactie 0

ZEVENHUIZEN – In de landelijke Buurtsupermarkt van het Jaar-verkiezing heeft Poiesz Zevenhuizen ontzettend goed gescoord. Zij wisten de derde plek te veroveren in deze spannende strijd. De feestelijke finale is de ontknoping van de nationale Supermarkt van het Jaar winkelwedstrijd, waaraan sinds september 2015 166 (buurt)supermarkten hebben meegedaan. De feestelijke uitreiking hiervan vond zaterdagavond 19 maart plaats in Central Studios in Utrecht. De verkiezing is bedoeld als kwaliteitsstimulans voor de gehele Nederlandse levensmiddelenbranche.

In deze verkiezing wist Albert Heijn Schiphol de eerste plaats te bemachtigen, was de tweede plaats voor CoopCompact Van Bedaf uit Achtmaal, tevens de winnaar van 2006.
Poiesz Zevenhuizen uit Zevenhuizen eindigde in deze competitie als derde. Poiesz Zevenhuizen heeft in 2015 een compleet nieuwe supermarkt neergezet, met een winkeloppervlak van 1.250 m2

Spanning op de winkelvloer

De verkiezing zorgde voor veel spanning op de winkelvloer van de deelnemende bedrijven. Enkele honderden consumenten en diverse vakmensen beoordeelden in de afgelopen maanden de supermarkten van verschillende winkelformules op onder andere klantvriendelijkheid, hygiëne, volledigheid en service. Ook de verrichtingen achter de schermen en de personeelsvoorzieningen werden door de juryleden kritisch beoordeeld. Na de eerste ronde in september 2015 zijn de eerste 84 winkels afgevallen, na de tweede ronde nog eens 53. Daardoor bleven in totaal 21 supermarktfinalisten en 8 buurtsupermarktfinalisten over die door een vak- en een consumentenjury uitgebreid zijn beoordeeld. Daarbij is ook gelet op extra winkelactiviteiten, zoals demonstraties, proeverijen en lokale acties. In deze finaleronde is tevens de kwaliteit en uitvoering van het personeelsbeleid beoordeeld door een aparte jury.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *