O.B.S. de Beelen loopt voor Burundi O.B.S. de Beelen loopt voor Burundi

O.B.S. de Beelen loopt voor Burundi

regionaal 17 maart 2016 - 11:35 uur Redactie 0

LEEK – Op O.B.S. de Beelen zijn ze deze week gestart met een waterproject, dit project duurt tot en met 24 maart. Alles staat deze dagen in het teken van water, met als doel leeftijdsgenootjes in Burundi te helpen aan schoon drinkwater.

De klassen gaan op excursie, en op 23 maart gaan de kinderen wandelen voor water, met als doel leeftijdsgenootjes in Burundi helpen aan schoon drinkwater, soms moeten kinderen in Burundi ver lopen voor schoon drinkwater, zo laten we de kinderen daar bewust van worden. De kinderen krijgen allemaal een rugzak die gevuld gaat worden met water.

Burundi

De groepen 1 en 2 gaan ongeveer 1 a 1 1/2 km wandelen met een rugzak met 1 liter water, de groepen 3-4 en 5 ongeveer 3 km met 2, 3 en 4 liter water en de groepen 6-7 en 8 gaan 6 km wandelen met 6 liter water op hun rug.

Hier zit ook een sponsoring voor Burundi aan vast. De kleinsten kunnen hun lege fles op school laten voor statiegeld en eventueel opa’s, oma’s, papa’s en mama’s vragen om wat te sponsoren, of ook door lege flessen mee te geven.

De groepen 6-7 en 8 krijgen een sponsorformulier en kunnen hiermee hun mensen vragen om wat geld te sponsoren, voor het goede doel.

Op 24 maart is er een afsluitende avond op school, waar papa’s, mama’s, opa’s, oma’s enz. kunnen komen kijken naar een tentoonstelling door alle klassen, waar gedurende het project aan gewerkt is, in de gemeenschapsruimte komen kraampjes met hapjes en drankjes, waar iedereen wat kan kopen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *