Langelo gaat van start met Buurkracht Langelo gaat van start met Buurkracht

Langelo gaat van start met Buurkracht

regionaal 1 april 2016 - 10:00 uur Redactie 0

LANGELO – In Langelo valt nog veel te besparen op de energierekening. Bewoners Trijn Riks, Joop van den Noort, Koos de Boer, Roelof Smeenge, Eddie de Vries, Vincent Vroom en Janny van der Heijden willen daar samen met dorpsgenoten werk van maken. Daarvoor willen ze in Langelo gezamenlijke acties organiseren om energie te besparen. Ze krijgen daarbij ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V.

Op maandag 11 april presenteren ze hun plannen tijdens een bijeenkomst in Café Pension Bralts (Hoofdweg 10). Iedereen is welkom.

Roelof Smeenge, een van de initiatiefnemers: “Veel boerderijen in Langelo zijn gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw, een aantal is nog ouder. De isolatie is vermoedelijk niet al te best, al hebben sommige bewoners wel wat stappen ondernomen. Ook in de nieuwere woningen kan het energieverbruik vaak flink omlaag. We laten drie verschillende typen woningen door een energieadviseur onderzoeken: waar zitten de beste besparingsmogelijkheden? Wat kosten die en wat leveren ze op? Dat onderzoek levert interessante inzichten op waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Op 11 april presenteert de energieadviseur zijn bevindingen.”

Laagdrempelig

Behalve de energieadviseur is ook buurtbegeleider Marjan Hendriks van Buurkracht bij de bijeenkomst aanwezig om de rol van Buurkracht toe te lichten. Roelof: “Zo helpt Buurkracht bij het onderzoek naar de besparingsmogelijkheden in Langelo en krijgen we ondersteuning bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien hebben we een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/langelo. Daar kun je als je wilt alvast aangeven of je naar de bijeenkomst komt. En je kunt je er geheel vrijblijvend aanmelden voor Buurkracht. Dan zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 11 april.

Meer informatie?
Neem gerust contact op met het buurtteam via buurkracht.langelo@gmail.com voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks van Buurkracht (marjan@buurkracht.nl, 06-52386009).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *