Woningen op de Diepswal te Leek gelegaliseerd Woningen op de Diepswal te Leek gelegaliseerd

Woningen op de Diepswal te Leek gelegaliseerd

Politiek 11 juli 2015 - 16:25 uur Richard 0

LEEK – Vijf families die al sinds jaar en dag wonen op bedrijventerrein Diepswal in Leek mogen hier blijven. Dat hebben burgemeester en wethouders bepaald.

Op Diepswal wonen 25 tot 30 gezinnen. De regels schrijven voor dat bewoning op het bedrijventerrein is voorbehouden aan eigenaren van daar gevestigde bedrijven. Daar werd in het verleden nogal eens de hand mee gelicht. Na een klacht van recyclingbedrijf Hummel (foto), dat regelmatig wordt aangeklaagd door buren op het bedrijfsterrein, stelde de gemeente vorig jaar een onderzoek in. Na controle van alle bedrijfswoningen werden vijf adressen ‘illegaal’ verklaard.

Onlangs besloten B en W alle vijf gevallen van bewoning – op uiteenlopende gronden – te legaliseren. ,,We wachten nog op schriftelijke stukken van één familie. Dan kunnen we ook hier tot gedogen overgaan”, zegt wethouder Hans Morssink.

Hij denkt dat de kous hiermee voor de betrokkenen af is, maar dat is een misrekening. Bij eventuele verkoop op termijn mogen ze hun ‘bedrijfswoning’ uitsluitend overdragen aan een particulier. ,,Als verkoop beperkt is tot ondernemers, kost dat de verkopende partij geld. Dat moet gecompenseerd”, meent Jurgen de Vries van actiegroep FrisLeek, waarin de omwonenden rond Hummel verenigd zijn.

Bron: DvhN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *