Woningbouwplannen in Nieuw-Roden en Nietap Woningbouwplannen in Nieuw-Roden en Nietap

Woningbouwplannen in Nieuw-Roden en Nietap

Politiek 7 april 2016 - 15:54 uur Redactie 0

RODEN – Terwijl beneden in de hal van gemeentehuis de laatste stemmen voor het referendum werden verzameld, werd in de raadszaal vergaderd over de nieuwbouwplannen aan de Esweg in Nieuw-Roden en het centrum van Nietap.

Voor beide plannen moeten de welstandscriteria worden aangepast en daarover mogen belanghebbenden in de gemeente zich buigen. De raad stemde in om de aanpassingen van de welstandsnota met de plannen voor inspraak ter inzage te leggen.

In Nieuw-Roden gaat het om een plan van 13 vrijstaande woningen aan de Esweg, tegeonover de Hertenkamp. Bouwbedrijf Van der Sluis wil daar met de kopers in een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) de woningen realiseren.

In Nietap gaat het om de al zeer lang verwaarloosde locatie in het centrum op de kruising van de JP Santeeweg en de Natuurschoonweg. In het plan zouden daar achter elkaar twee rijtjes met twee-onder-een-kap woningen moeten komen. Voor beide projecten is al veel belangstelling getoond.

De meerderheid van de raad lijkt positief te zijn over beide plannen en gaan er later dit voorjaar na de inspraakprocedure over besluiten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *