Wat zijn de gevaarlijkste kruispunten voor fietsers in Noordenveld? Wat zijn de gevaarlijkste kruispunten voor fietsers in Noordenveld?

Wat zijn de gevaarlijkste kruispunten voor fietsers in Noordenveld?

Politiek 23 februari 2016 - 14:51 uur Redactie 0

RODEN – Met de opkomst van de lente en zomer kunnen we straks weer heerlijk genieten van “de fietsgemeente” van Nederland. Met de zon in ons gezicht rijden, fietsen en wandelen we er met zijn allen weer op los. Dit zorgt naast heerlijke momenten ook voor veel ongelukken.

Fietsers kwetsbaar in het verkeer

Ongeveer 15 procent van alle geregistreerde verkeersdoden en ziekenhuisgewonden is het slachtoffer van een oversteekongeval als fietser. En van alle geregistreerde ernstige fietsongevallen is de helft op een kruispunt binnen de bebouwde kom, meestal een voorrangskruispunt.

Vier van de tien slachtoffers lopen letsel op aan de bovenste ledematen. Naast oppervlakkig letsel en kneuzingen aan de schouders, arm of hand komen ook polsfracturen regelmatig voor. Een kwart van de slachtoffers heeft hoofdletsel, vaak is dit een open wond.

55+ vaker slachtoffer

Jaarlijks overlijden 190 personen na een fietsongeval. Meer dan de helft van de slachtoffers is 55 jaar of ouder. Het meest voorkomend is een botsing met een rijdend object, bijvoorbeeld een botsing met een personenauto of vrachtwagen.

Welk kruispunt is volgens jou het meest onveilig?

In de gemeente Noordenveld is al heel wat gedaan op het gebied van fietsersveiligheid, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Geef via het formulier aan welk kruispunt of welke oversteekplaats jij onveilig vindt.

Naam

Emailadres

Straat / kruispunt

Toelichting

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *