Onveilige oversteek Norgerweg – V.V. Roden vanaf vandaag aangepakt Onveilige oversteek Norgerweg – V.V. Roden vanaf vandaag aangepakt

Onveilige oversteek Norgerweg – V.V. Roden vanaf vandaag aangepakt

Politiek 25 februari 2016 - 11:51 uur Redactie 0

RODEN – De Norgerweg is een redelijk drukke gebiedsontsluitingsweg (met bijna 6000 verkeersbewegingen per gemiddelde werkdag) waar het voor voetgangers en fietsers lastig oversteken is, doordat de snelheid van het verkeer te hoog ligt, in combinatie met de drukte. Oversteken is echter noodzakelijk omdat de voetbalvelden, Scoutinggroep Mensinghe Roden en het Mensingebos gelegen zijn aan de oostzijde van de Norgerweg, terwijl de parkeervoorzieningen en het fietspad aan de westzijde van de Norgerweg liggen.

Klachten over verkeersveiligheid

De gemeente kreeg regelmatig klachten over de verkeersveiligheid bij het oversteken van de Norgerweg naar V.V. Roden. “De verkeerssituatie wordt als onveilig beleefd/gevoeld, men ervaart een gevoel van chaos/drukte. Dit geldt zowel voor de oversteeksituatie als het voorplein,” aldus verkeers- wethouder Reint-Jan Auwema:

“De directe aanleiding om nu met meer prioriteit een oplossing te zoeken, is een brief aan de raad waarin gewezen wordt op de jaarlijks 100.000 oversteekbewegingen alleen al voor de voetbalvereniging.

In goed overleg hebben we gekozen voor het aanbrengen van een rijbaanuitbuiging in combinatie met een 50 km-plateau. Daarnaast krijgt het fietspad langs de Norgerweg bij de kruising met de Hullenweg straks voorrang. We verwachten dat de gekozen oplossing zal leiden tot een lagere snelheid ter plaatse van de oversteek voor voetgangers (en fietsers).

De vluchtheuvel maakt het mogelijk in twee etappes over te steken waardoor per oversteek slechts één richting overzien hoeft te worden en makkelijker en veiliger overgestoken kan worden.”

veilige-oversteekplaatst-vvroden-norgerweg
Definitief ontwerp rijbaanuitbuiging Norgerweg

Vos Groenvoorziening begint met kappen

Vos Groenverzorging uit Roden is vandaag begonnen met het kappen van de eerste, van in totaal 15 eiken aan de Norgerweg in Roden. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd en zullen naar alle waarschijnlijkheid twee dagen in beslag nemen.

Opbrengst hout voor Scouting Mensinghe Roden

Om het plan mogelijk te maken moeten 15 eiken gekapt worden. Scouting Roden krijgt het hout van de gemeente. Reina Bouma van Scouting Mensinghe: ”De Scouting gebruikt het hout als basismateriaal voor de bouw van verschillende speeltoestellen tijdens de wekelijkse opkomsten, maar ook voor de bouw van keukens, vuurtafels en tal van andere bouwprojecten. Met het hout wordt bijzonder zuinig omgesprongen. Direct na de kap wordt het geschild ,zodat het langer goed blijft en onder dak opgeslagen. Kortom een duurzame, leerzame (voor de kinderen) en waardevolle bestemming voor het hout, waar we heel blij mee zijn.”

Vertel ons waar het nog meer onveilig is

In de gemeente Noordenveld is al heel wat gedaan op het gebied van fietsersveiligheid, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Geef via het formulier aan welk kruispunt of welke oversteekplaats jij onveilig vindt.

Naam

Emailadres

Straat / kruispunt

Toelichting

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *