Noordenveld tegen fietssnelweg door de Onlanden Noordenveld tegen fietssnelweg door de Onlanden

Noordenveld tegen fietssnelweg door de Onlanden

Politiek 14 maart 2016 - 09:26 uur Redactie 0

RODEN – De raadscommissie van de gemeente Noordenveld heeft zich unaniem uitgesproken tegen de aanleg van een fietsroute+ Leek-Groningen door de Onlanden.

Deze variant is bij de Provincie Groningen in beeld als alternatief voor een route langs de snelweg A7. De provincie wil onderzoek doen naar de haalbaarheid, maar de gemeenteraad van Noordenveld gaf woensdagavond aan geen medewerking te willen verlenen aan de variant door het natuurgebied.

Hendrik Smeenge (Gemeentebelangen) gaf aan dat er bij de herinrichting afspraken zijn gemaakt met de Provincie Drenthe, het Waterschap, Staatsbosbeheer, de gemeente en de LTO over de inrichting en het gebruik van de Onlanden waardoor deze variant volgens hem onmogelijk is.

Wethouder Auwema neemt de mening van raad mee naar het bestuurlijk overleg met de regio waarmee de variant door de Onlanden van de baan lijkt. Voor een fietsroute+ verbinding tussen Roden en Groningen onderzoekt de wethouder nog wel een mogelijk variant langs het Peizerdiep, mede afhankelijk van financiering.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *