Misverstand achtervolgd burgemeester van Leek Misverstand achtervolgd burgemeester van Leek

Misverstand achtervolgd burgemeester van Leek

Politiek 7 september 2015 - 11:28 uur Richard 0

LEEK – B en W van Leek stellen voor aan de gemeenteraad om een klacht tegen burgemeester Berend Hoekstra gegrond te verklaren.

De klacht komt van actiegroep FrisLeek die wordt gevormd door omwonenden van recyclingbedrijf Hummel. Meermalen deed zich de afgelopen jaren brand voor bij Hummel. FrisLeek is nog niet steeds niet gerust op de situatie. Dus ging het omwonendencomité in mei om de tafel met burgemeester Hoekstra en wethouder Hans Morssink om over blusvoorzieningen te praten.

Sneller bluswater

Hoekstra meldde in dat gesprek dat maatregelen zijn getroffen in de Tolbertervaart waardoor sneller over bluswater kan worden beschikt. Waaruit die maatregelen concreet bestaan, kon hij niet zeggen. Hij beloofde FrisLeek hierover later schriftelijk te informeren. Door een misverstand – ,,ik dacht dat dit ambtelijk zou gebeuren” – kwam hij die toezegging niet na. Inmiddels excuseerde hij zich hiervoor.

Namens de gemeenteraad verdiepte CDA-fractievoorzitter Douwe van der Wier zich in de kwestie. Hij verklaarde de klacht gegrond. B en W adviseren de raad nu dit voorbeeld te volgen.

Bron & Tekst: DvhN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *