Lijst Groen Noordenveld ‘gooit modder’ naar geëmotioneerde burgemeester Lijst Groen Noordenveld ‘gooit modder’ naar geëmotioneerde burgemeester

Lijst Groen Noordenveld ‘gooit modder’ naar geëmotioneerde burgemeester

Politiek 28 mei 2015 - 10:52 uur Richard 0

RODEN – Lijst Groen Noordenveld kreeg woensdagavond ‘Motie van Droefenis’ aan de broek. De motie was ingediend door de andere raadsfracties in Noordenveld.

Dat gebeurde nadat fractievoorzitter Henk Koekkoek van Lijst Groen Noordenveld tijdens het agendapunt ‘Afwikkelen Vrijetijdsboulevard’ over het terugkopen van grond van voormalig Vrijbuiter-directeur Jaap van Zuijlekom een uitspraak deed, die voluit concludeert: “De burgemeester is niet integer!”

Na een korte schorsing is de vergadering hervat. Anne Doornbos verweet de heer Koekkoek daarbij dat hij Van der Laan in een openbare raadsvergadering van betichtte niet integer te zijn, zonder daarbij het bewijs te leveren.

LGN raakt burgemeester

Van der Laan “Er worden mij allerlei verwijten gemaakt. U weet niet half hoe hard dat binnenkomt. Dat u mij een slechte burgemeester vindt, prima. Dat wil niet zeggen dat ik dat op prijs stel, maar daar kan ik mee leven. Maar niet integer zijn, wat dus eigenlijk betekent ‘gewoon omkoopbaar zijn’, dat komt wel heel heftig binnen.”

De geëmotioneerde burgemeester las vorige week in de krant dat hij opeens haast zou hebben de vrijetijdsboulevard in Roden terug te kopen. Hierover zegt hij: “Ik ben vorige week en deze week bij wat afscheidsrecepties geweest en u wilt niet weten hoe vaak ik hier op aangesproken word. Wat is dat toch? Wat willen ze met je? En ik heb steeds moeten zeggen ik weet het niet! Ik weet het echt niet! Ik weet niet wat dit veroorzaakt! En ik vind dat u er recht op heeft om te weten dat het mij wat doet en dat ik me beschadigd voel.”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *