Kosten VOG en Rijbewijs aanzienlijk omhoog in gemeente Noordenveld Kosten VOG en Rijbewijs aanzienlijk omhoog in gemeente Noordenveld

Kosten VOG en Rijbewijs aanzienlijk omhoog in gemeente Noordenveld

Politiek 25 februari 2016 - 10:22 uur Redactie 0

RODEN – De gemeenteraad van Noordenveld heeft gisteren met algemene stemmen de nieuwe legesverordening aangenomen. Met ingang van 1 maart worden de nieuwe leges van kracht. De belangrijkste veranderingen zijn een aanzienlijke verhoging van kosten voor een rijbewijs en een VoG (Verklaring omtrent Gedrag).

Bij monde van Anne Doornbos (PvdA) liet de raad wel weten niet gelukkig te zijn met deze forse verhoging van rijkswege. Bovendien vroeg de PvdA of het college aandacht wilde geven aan de mogelijkheid van vergoeding voor verplichte VoG’s voor vrijwilligers bij bepaalde organisaties en verenigingen via Justis en om coulant te zijn bij verenigingen met vrijwilligers die niet voor een gratis VoG in aanmerking komen. Wethouder Alsema gaf aan dat het college aan dat verzoek wil voldoen.

Daarnaast vervallen de leges voor de vergunningen voor kleinere evenementen, omdat die vergunningsplicht is het evenementenbeleid is afgeschaft.

De nieuwe leges in Noordenveld vanaf 1 maart 2016:

  • Rijbewijzen: € 38,95
  • VoG: € 41,35

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *