Wijziging bestemmingsplan maakt groepsaccommodatie mogelijk in Norger boerderij Wijziging bestemmingsplan maakt groepsaccommodatie mogelijk in Norger boerderij

Wijziging bestemmingsplan maakt groepsaccommodatie mogelijk in Norger boerderij

Politiek 3 maart 2016 - 11:26 uur Redactie 0

NORG – De monumentale boerderij aan de Eerste Laan in Norg, op de hoek van de Peesterstraat krijgt mogelijk een nieuwe bestemming waardoor er een groepsaccommodatie kan worden gerealiseerd.

De gemeente gaat in principe akkoord met de aanvraag en verleent medewerking aan de plannen voor de verbouw. De huidige bestemming is nog agrarisch bedrijf, maar wordt al jaren niet meer uitgeoefend. Herbestemming ligt ook voor de hand gezien de situering in het centrum van Norg. De nieuwe functie past ook uitstekend in de Recreatienota van de gemeente en de notitie Verblijfsrecreatie in Noordenveld.

In de plannen wordt een deel van de opstallen gesloopt om plaats te maken voor een zwembad en een ander deel verbouwd tot recreatiewoning. De boerderij zelf is een rijksmonument en zal met de nodige zorg en aandacht voor het cultuurhistorisch karakter moeten worden hersteld en verbouwd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *