Geen hal voor Volksvermaken Roden bij de manege Geen hal voor Volksvermaken Roden bij de manege

Geen hal voor Volksvermaken Roden bij de manege

Politiek 3 maart 2016 - 11:19 uur Redactie 0

RODEN – Het college van B&W heeft besloten geen medewerking te verlenen aan de bouw van een nieuwe rijhal bij de manege aan de Hullenweg in Roden.

Deze hal had in de zomermaanden gebruikt kunnen worden door de Vereniging van Volksvermaken voor de bouw van één of meerdere wagens voorde Rodermarktparade.
De gemeente vindt de bouw van een nieuwe hal op de voorgestelde plek onwenselijk doordat een deel van de landschappelijke waarde verloren gaat en de bouw van de hal en de bijbehorende parkeerplaatsen niet in het bestemmingsplan passen.

Alternatieven

Een hal voor Volksvermaken bij het motorsportcentrum bij het Ronostrand past daar ook niet in het bestemmingsplan. Het wordt ook onwenselijk geacht en in strijd met het provinciale beleid om “verstening” van het buitengebied tegen te gaan. Voor Volksvermaken blijft de locatie bij “Feeder One” aan het Oosteinde in Roden nadrukkelijk in beeld bij burgemeester en wethouders. Deze locatie werd eerder al afgewezen door Volksvermaken.

Over twee weken vindt de algemene ledenvergadering van Volksvermaken plaats waar dit onderwerp ongetwijfeld ter sprake zal komen. Wordt vervolgd, dus.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *