Geen draagvlak voor grootschalige asielopvang in Grootegast Geen draagvlak voor grootschalige asielopvang in Grootegast

Geen draagvlak voor grootschalige asielopvang in Grootegast

Politiek 26 januari 2016 - 10:57 uur Richard 0

GROOTEGAST – Het college van Grootegast wil toch een grootschalige opvang voor 500 asielzoekers realiseren, ondanks het gebrek aan draagvlak bij de inwoners van de gemeente.

Ytsen van der Velde van de VZ2000-fractie zegt dat het voorstel van het college onverkoopbaar is. De fractie dient daarom dinsdagavond tijdens het asielzoekersdebat een motie van afkeuring in.

Volgens Van der Velde stapelt het college rond het azc fout op fout. ,,Vooraf is geen overleg gevoerd met de toekomstige buren van het azc op bedrijventerrein Park West. In een inwonersbrief deden B en W het voorkomen dat de zaak al beklonken is. Ook hierover zijn wij zeer gegriefd.” Van der Velde verwacht dat een raadsmeerderheid B en W dinsdagavond terugstuurt naar de onderhandelingstafel met het COA om te praten over een kleiner azc.

Legitimatie verplicht

De raadsvergadering begint om zeven uur. Niet-direct belanghebbenden kunnen het debat volgen in herberg In de Groote Gast aan de Hoofdstraat (deuren open om half zeven). Legitimatie is verplicht. Er hebben zich vijftien insprekers gemeld die ieder drie minuten aan het woord komen.

Bron: DvhN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *