Erop of eronder voor Factory Outlet Center Assen Erop of eronder voor Factory Outlet Center Assen

Erop of eronder voor Factory Outlet Center Assen

Politiek 11 februari 2016 - 09:15 uur Redactie 0

ASSEN – Al meer dan een jaar wordt er gepraat over de komst van een Factory Outlet Center in de buurt van het TT-Circuit bij Assen.

Initiatiefnemer Revascom en de gemeente presenteerden het plan op 27 januari vorig jaar. Het geplande Outlet Center heeft 20.000 vierkante meter aan winkels, is goed bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Volgens wethouder Maurice Hoogeveen is het ook nog eens goed voor de economie. De outlet levert volgens hem 500 banen op en het is de bedoeling dat ieder jaar 1,5 miljoen bezoekers geld komen uitgeven.

Doodsteek

Voorzitter Peter Sluyter van Binnenstadsvereniging MKB Assen ziet diezelfde dag de bui al hangen: Als er een outlet komt, wordt dat doodsteek voor de binnenstad.

Lege binnenstad

De ondernemers wijzen naar andere steden als voorbeeld van wat Assen te wachten staat. In Lelystad hebben ze outlet Batavia Stad en de situatie in het centrum is niet best. Veel winkelpanden staan leeg en dat is volgens ondernemers de schuld van Batavia Stad.

Alternatief

Een mogelijk alternatief komt van ondernemer Henk Ziengs. Hij stelt voor om het Outlet Center in de binnenstad te bouwen, mede om een eind te maken aan alle leegstand in Assen.

Kansen

De voorstanders zien vooral kansen, de tegenstanders vrezen een leegloop van de binnenstad. Met enige regelmaat zijn er bijeenkomsten en worden rapporten gepresenteerd. Uit een rapport gemaakt in opdracht van de provincie en de gemeente blijkt dat de resultaten voor het centrum van Assen meevallen. De ondernemers komen met een rapport dat het tegenovergestelde beweert.

Investeren in de binnenstad

Wethouder Maurice Hoogeveen wil hoe dan ook investeren in de binnenstad. Hij wil de leegstand in het centrum aanpakken of het Outlet Center er nu wel of niet komt. “Het kan ook nog dat de noordelijke provincies samen zeggen dat ze helemaal geen outlet willen in het noorden. Zelfs dan hebben we grote problemen”, aldus Hoogeveen

Beslissing

De gemeenteraad van Assen staat vanavond voor de taak om een beslissing te nemen. Zelfs als een meerderheid ja zegt, is de komst van een Outlet Center bij Assen niet zeker.
Na de gemeente is de provinciale politiek aan zet. Het is zeer de vraag of zij instemmen met een Outlet.

Bron: Rtvdrenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *