Openbaar Ministerie niet van plan geld over te maken naar kraanmachinist Openbaar Ministerie niet van plan geld over te maken naar kraanmachinist

Openbaar Ministerie niet van plan geld over te maken naar kraanmachinist

Opmerkelijk 30 april 2015 - 13:52 uur Richard 4

Het Openbaar Ministerie is niet van plan het gevonden geldbedrag van 50.000 euro aan de kraanmachinist terug te geven. De Hoge Raad mag nu bepalen of de rechtbank in Groningen de juiste beslissing heeft gemaakt om het geld wel aan de gelukkige vinder terug te geven.

In oktober 2013 vond de kraanmachinist zijn grote schat in een weckfles. De man bracht het geld netjes naar de politie waarna het OM het bedrag in beslag nam. Onderzoek naar de herkomst van het geld liep op niets uit. Toch is het OM van mening dat het geld afkomstig is uit de criminele wereld. En geld verkregen uit misdaad behoort in de staatskas.

De rechtbank acht het niet bewezen dat het geld verkregen is op onrechtmatige wijze. Omdat ook de eigenlijke eigenaar zich niet heeft gemeld vind de rechtbank dat het geld terug moet naar de eerlijke vinder.

De Hoge Raad moet nu uitkomst bieden. Dat kan echter jaren duren. Tot die tijd blijft het geld op de rekening van justitie staan.

 • nathalie

  30 april 2015 #1 Author

  te krom voor woorden normaal is dit zo dat jehet krijgt als niemand zich meld en nu willende hoge heren er rijk van worden ik vindhet belachelijk ze hebben geen bewijs van misdaad toch dus kan het daar ok niet op geschoven worden bah als het om geld gaat zijn de mensen echt hebberts

  Beantwoorden

 • a.baros

  1 mei 2015 #2 Author

  Openbaar ministerie in Groningen is m.i. een criminele organisatie. Als de rechtbank “recht”heeft gesproken en OM legt dat naast zich neer, omdat ze het geld wil houden.dan ben je zelf crimineel..

  Beantwoorden

 • gea overwijk

  6 mei 2015 #3 Author

  nee ze geven liever geld aan europa zodat de landen die het niet goed doen ,het op kunnen maken.

  Beantwoorden

 • Nickelodeon

  31 mei 2015 #4 Author

  Het geld is bedoeld voor alfred huitema want die heeft zo zijn best gedaan dat hij nu ook dit geld mag hebben.

  Beantwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *